Ero hindulaisuus ja zarathustralaisuusHindulaisuus vs Zarathustralaisuus

Hindulaisuus ja Zarathustralaisuus ovat kaksi hyvin erilaista uskontoa seuraa ihmisten erilaisia ​​uskomuksia. Hindulaisuus seuraa hindut ja Zarathustralaisuus seuraa ihmisiä kutsutaan Parsis.

hindulaisuus
Hindulaisuus on kotoperäinen, useimmat valtauskonnoksi Intian niemimaalla. Sitä pidetään vanhin elävä uskonto maailmassa. Se juontaa juurensa rautakaudella Intiassa ja juuret Vedic uskonto, jota noudatettiin tuona aikana. Toisin kuin useimmat uskontojen, se ei ollut perusti yhden henkilön. Se on rykelmä monipuolinen filosofisia ja henkisen näkemyksiä ja pisteitä sijaan joukko yhteisiä uskomuksia tai sääntöjä tai opetuksista. Tärkein filosofia hindulaisuus on seurata päivittäin moraalia sääntöjä perustuu karmaa ja Dharma. 'Dharma' tarkoittaa tehtävien henkilön, ja 'karma' tarkoittaa mitä pitäisi tehdä, kun hän on elossa saavuttaa Moksha.

Hindulaisuus on myös yleisesti kutsutaan Sanatana Dharma. Se on sanskritin lause joka tarkoittaa 'ikuinen laki.' Ikuinen laki joka säilyttää, ylläpitää, ja ylläpitää. On pääasiassa kahdenlaisia ​​tekstejä, joissa kaikki filosofiat ja mytologiat hindulaisuuden kootaan; niitä kutsutaan shruti ja Smriti. 'Shruti' viittaa niihin teksteihin, jotka on lopullisesti kirjoitettu jälkeen muistaen tekstit satoja vuosia avulla muistin ja siirtynyt guru opetuslapsilleen. 'Smriti' olivat tekstejä, joita ei vielä ole kirjoitettu mutta vain muistaa ja siirtynyt sukupolvelta toiselle.

Tärkeimmät tekstit hinduja ovat vedas, Upanishadeja ja eepokset kuten Ramayana ja Mahabharata yhdessä Bhagavad Gita.

zarathustralaisuus
Zarathustralaisuus aloitti Profeetta Zarathustra. Zoroaster kutsutaan myös Zarathustra. Tämä uskonto oli aikoinaan maailman 'suurin uskonto ja seurasi lähinnä Suur Iranissa 6.-luvulla eaa.
Mukaan Zarathustralaisuus on yksi luoja, Ahura Mazda, ja yksi paha, joka ei ole peräisin luoja. Luoja on kaikki hyvä, ja paha yrittää tuhota hyvä kun hyvä yrittää ylläpitää itseään. Paha kutsutaan Druj ja luoja Mazda kutsutaan Asha.Tekstit, jotka ovat tärkeimpiä kutsutaan Avesta. Uskotaan, että monet tekstit on menetetty ja joitakin tekstejä 9.-11-luvuilla ovat niitä, joissa viitataan ja sivuston lainaukset aikaisempien töiden. Siten, että aikaisempi teksti tunnetaan niiden kautta. Katsottiin pääuskontona seurannut useiden vuosien ajan ihmiset Iranin, mutta myöhemmin se hajotettiin hyökkäys Aleksanteri III.

Uskonto on voimakkaasti vaikuttanut nykyaikana paikallisten käytäntöjen uskomuksia ja arvoja. Nämä vaikutteet joskus parantaa vanhoja perinteitä ja kulttuuria, mutta joskus syrjäyttää sen kokonaan.

Yhteenveto:

1. Hindulaisuus on hallitseva uskonto Intian niemimaalla; Zarathustralaisuus oli vallitseva uskonto Iranin 6.-luvulla eaa.
2. hindulaisuus on vanhin elävä uskonto; Zarathustralaisuus pidettiin suurin uskonto 6.-luvulla eaa.
3. filosofiat, teksteistä, mytologiat ja uskomukset ovat täysin erilaisia ​​keskenään.