Ero Tsekkoslovakian ja Tsekin tasavaltaTsekkoslovakia vs Tšekki

Tsekkoslovakian ja Tsekin tasavallassa viittaavat maiden nimet. Tšekkoslovakia oli maa, joka oli olemassa 1918-1992; se ei enää ole olemassa, ja jaettiin rauhanomaisesti kahteen eri kansojen, Tsekin tasavallassa ja Slovakiassa 1. tammikuuta 1993. Ennen näiden kahden maan jaettu, Tsekin tasavallassa ja Slovakiassa olivat yhdessä kutsutaan Tšekkoslovakiassa.

Tsekkoslovakia
Tšekkoslovakia oli itsenäinen valtio. Todettiin lokakuussa 1918 saatuaan riippumattomuus Itävalta-Unkarin keisarikuntaan. Se oli maa, joka sijaitsee Keski-Euroopassa. Se oli yksi harvoista maista, jotka voisivat säilyttää demokraattiset asema aikana kahden maailmansodan. Tämä maa näki paljon poliittista kuohuntaa 1939 -1945. Se oli pakko jakaa ja sisällytetään osittain osaksi natsi-Saksan. Tänä aikana Tšekkoslovakia ei tosiasiassa ole. Merkitys, se oli käytännössä siellä, mutta ei virallisesti perustettu. Hallitus oli nimitystä 'pakolaishallituksen.' Vuonna 1945, toisen maailmansodan jälkeen, itäosassa Tšekkoslovakiassa, nimeltään Karpaattien Ruthenia, liitettiin Neuvostoliittoon. Tsekkoslovakia jäi kommunistinen maa 1948-1989. Pääkaupunki Tsekkoslovakia oli Praha. Sen jälkeen samettivallankumouksen, rauhallisen, väkivallaton päähän tuli kommunistinen hallitus. Marraskuussa 1989 Tsekkoslovakia tuli demokratia jälleen. Myöhemmin kaksi erillistä kansakuntien muodostettiin vuonna 1993, Tsekin tasavallassa ja Slovakiassa.

Tšekkoslovakia oli monietninen maa. Se koostui populaation eri etnisten ryhmien, kuten tšekit, jotka olivat 51 prosenttia, saksalaiset 22 prosenttia, slovakit 16 prosenttia, unkarilaiset 5 prosenttia, ja Ruteenit 4 prosenttia.

Tšekin tasavalta
Tsekin tasavalta perustettiin 1. tammikuuta 1993. Se on sisämaavaltio, parlamentaarinen edustuksellinen demokratia Keski-Euroopassa. Sillä on monia naapureita: Saksa luoteeseen, Itävalta etelässä, Slovakia idässä ja Puolassa koillisessa. Se on Naton jäsen, Euroopan unionin, Etyj, Euroopan neuvosto, OECD, ja Visegrad Group.Pääkaupunki Tšekissä on Praha. Sillä tilan korkean tulotason kansakunnan ja kehittynyt kansakunta Euroopan unionin. Sitä pidetään kolmanneksi eniten rauhallinen kansa Euroopassa ja on erittäin korkea inhimillisen kehityksen tila. Sitä pidetään myös kaikkein demokraattisin maa ja riippuen lapsikuolleisuus, yksi terveimpiä alueen maiden.

Mukaan 2011 väestönlaskennan, etnisen jakelu sisältää; Tsekit 63. 7 prosenttia, Moravians 4. 9 prosenttia, slovakit 1. 4 prosenttia, puolalaiset 0,4 prosenttia, saksalaiset 0,2 prosenttia, ja Silesians 0,1 prosenttia.

Yhteenveto:

1. Tšekkoslovakia perustettiin lokakuussa 1918 saatuaan riippumattomuus Itävalta-Unkarin keisarikuntaan. 2. Tšekki perustettiin 1. tammikuuta, 1993, kun jako Tšekkoslovakia kahteen eri kansojen, Tsekin tasavallassa ja Slovakiassa.
3. Tsekkoslovakia muutti poliittisen aseman monta kertaa. Se oli demokraattinen välillä sotien väliseltä vuotta, tuli kommunistinen iältään 1948-1989, ja jälleen tuli demokratia jälkeen samettivallankumouksen. Tsekin tasavalta perustamisen jälkeen on ollut demokratia asti.
4. väestö eri etnisten ryhmien Tšekkoslovakian ja Tšekin ovat hyvin erilaisia.