Ero Intian Punjabissa ja Pakistan PunjabIntian Punjab vs Pakistan Punjab

Punjabin alueella sijaitsee Iranissa, Afganistanissa, Länsi-Pakistan, ja Northwestern Intiassa. Se on Indoarjalaiset perintö ja on tehty valloitusten eri ihmisiltä tuloksena syntyy useita etnisten ryhmien, jotka käsittävät sen asukkaat.

Kautta pitkä ja rikas historia, se on asuu ihmisiä eri kansallisuuksia ja uskontoja. Tämä on johtanut siihen, että kehitettiin yksi varhaisin tunnettu viljelmät maailman. Kreikkalaiset, persialaiset, arabit, Mughals, afganistanilaiset, ja britit ovat kaikki olleet vaikutusvaltainen muodostumista ja kehitykselle. Ihmiset alueella ovat kristittyjä, hinduja, buddhalaisia, sikhejä, muslimeja, ja Jains mm.

Vuonna 1947 alue jaettiin kahden valtion jotka syntyivät, kun Intian itsenäisyyden Britanniasta joka loi kansakunnat Intian ja Pakistanin, nimittäin; Intian Punjabin ja Pakistan Punjab.

Pakistan Punjab on yksi maakuntien Pakistanin, ja se on suurin väestö kaikissa maakunnissa. Islamabad, pääkaupunki Pakistanissa sijaitsee maakunnassa ja miehittää suuri osa alueen. Pakistan Punjab on pääasiallisesti miehitetty muslimeja, jotka muuttivat alueelle jälkeen osion. On olemassa useita muita pieniä uskonnoista kuten kristinusko ja hindulaisuus alueella myös, mutta suurin osa ihmisistä ovat muslimeja.

Punjabi puhuu enemmistö ihmisistä Pakistanissa Punjabin ja se on puhutuin kieli kaikissa Pakistanissa. Persian arabiaksi käytetään myös alueen, jonka sanasto vaikuttavat voimakkaasti Urdu.Pakistan Punjab pidetään muslimivaltio koska useimmat sen asukkaiden käytännössä Islam kuten useimmat ihmiset Pakistanin. Se on hyvin erilainen kuin Intian Punjab, joka on maallinen ja on avoin kaikille uskonnon.

Intian Punjab on enimmäkseen asuu sikhejä ja hinduja, jotka muuttivat alueelle jälkeen osion. Vaikka asukkaat erilaisia ​​uskomuksia ja taustan alueella, valtava määrä näistä ovat sikhejä ja hinduja muuhun koostuu kristittyjä, muslimeja, ja toiset. Alue on jaettu osavaltioiden Punjabin, Haryana, Himachal Pradesh, Chandigarh, ja Delhi. Punjabi puhuu pieni joukko asukkaiden jotka vaikuttavat voimakkaasti Hindi, kieli, että useimmat ihmiset puhuvat ja käyttävät useiden muita kieliä.

Yhteenveto:

1. Intian Punjab on osa Punjabin alueella, joka sijaitsee Luoteis Intiassa taas Pakistan Punjab on osa Punjabin alueella, joka sijaitsee Länsi-Pakistan.
2. Vaikka molemmat alueet ovat asuu ihmisiä eri uskontoja, sikhejä ja hinduja muodostavat enemmistön ihmisiä Intian Punjabissa kun Pakistan Punjab on pääasiassa muslimeja.
3. Pakistan Punjabi vaikuttavat Urdu kun Intian Punjabi vaikuttaa Hindi.
4. Pakistan Punjab on muslimi tilaan samalla Intian Punjab on avoimempi ihmisiä eri uskontoja.