Ero Maastotietokannan ja Geologic kartatTopografinen vs Geologic Maps

Käyttämällä ja tunnistaa kohteita kartalla on yksi yleisimmistä käytännöistä tehdään opiskelijoiden tänään kuin ne tutkia niiden oppitunteja. Ottaen huomioon kuinka monen tyyppisiä karttoja on, tämä tekee tärkeää ymmärtää keskeiset erot jokainen ymmärtää, mitä ne kuvaavat. Tällä hetkellä noin yleisimpiä kartan tyyppejä käytetään kouluissa kuuluvat topografiset ja geologiset kartat, jotka tarjoavat erilaisia ​​tietoja Earth 'pinnalla.

Jos tarkastellaan topografiseen karttaan ja geologinen kartta vierekkäin, sinä 'll huomaa heti visuaalinen ero näiden kahden välillä. Geologinen kartta ei koostunut vain muotoja ja lukuja, mutta on myös värjätty eri sävyjä kuvaamaan tiettyjä alueita. On Toisaalta topografiset kartta on massa linjat ja käyrät hyvin vähän värejä erottaa yksi maa-alue toisesta.

Tämä johtuu siitä, että kaksi karttaa osoittavat hyvin erilaisia ​​näkökohtia maailman. Pohjimmiltaan topografisen kartan on pyrkimys luoda kolmiulotteinen versio alueen käyttää ääriviivat näyttää korkeus maan massasta. Toisaalta, geologinen kartta on geologinen esitys maa massa tarjoamalla tietoa kuten tyypin maaperän löytyy alueella, kiviä, vuodevaatteet lentokoneita, taittuu, viat, ja muut rakenteelliset piirteet.

Koska ne tarjoavat hyvin erilaisia ​​tietoja käyttäjälle, se isn 'T yllättävää, että kartat käytetään eri tarkoituksiin. Topografisen kartan voidaan käyttää eri syistä vaihtelevat kaivos-, arkkitehtuuri, tai jopa vaellus. Toisaalta, geologinen kartta kutsutaan kuin 'erityinen tarkoitus' kartta ja käytetään pääasiassa geologien aikana tutkimukseen. joissakin tapauksissa geologinen kartta on päällekkäin kanssa maastokarttaa antamaan lisätietoja sen käyttäjille.

Legenda tai värejä käytetään merkinnät kartat ovat periaatteessa samat useimmissa maissa. Tietenkin, legenda kartta on tavallisesti sekaannusten välttämiseksi sen käyttäjille. Kun se tulee geologinen kartta, geologit yleensä käytetään kahta eri suunnan mittauksia kartan: linjat ja lentokoneet. Periaatteessa lentokoneita voidaan merkitä joko 'lakko' tai 'dip', joka on esitetty viiva karttaan kohtisuorassa suurimman kaltevuuden pinnalla. Kuten lineaarisia ominaisuuksia, symboli käytetty on yksi nuoli featuring 'trendi' tai 'askel' geologisen luku.

Kun kyseessä on Yhdysvalloille, Yhdysvallat Geological Survey tehtävänä on tuottaa niiden topografisen kartan. Kuitenkin geologinen kartta ei tehdä koko maan, ja päätös tehdä yhden jätetään yleensä valtion kanssa. Siksi jotkut valtiot eivät geologic karttoja tai puuttuvat tiedot, kun taas toiset ovat hyvin yksityiskohtaisia ​​geologic karttoja käytössään.Kuten edellä mainittiin, joissakin kartoissa oikeastaan ​​geologinen malli osaksi on topografinen yhteen. Tämä tehdään yleensä Yhdysvalloissa muut alustat karttoja sisällytetään yhdistelmä samoin. Tästä syystä on tärkeää ymmärtää symboleja, legendoja ja muut tekijät johtavat asianmukaiseen käsittelyyn kartan sekaannusten välttämiseksi. Ihannetapauksessa henkilöille, jotka haluavat hyödyntää kartan C riippumatta siitä on topografinen tai geologic C olisi suoritettava asianmukainen koulutus tai tunteja, jotta voidaan ymmärtää, että pienet vivahteet osoittavat kuvassa.

Yhteenveto:

1. Maastokartat ovat kolmiulotteisia esityksiä maa massa käyttää ääriviivat kuvaamaan korkeus.

2. Geologic kartat ovat erityistä tarkoitusta varten, joka näyttää geologiset ominaisuudet maa kivilajien, kallio ikä, vuodevaatteet lentokoneita, taittuu, ja viat.