Ero Commonwealth ja ProtectorateCommonwealth vs Protektoraatti

Commonwealth ja suojelualue kansakunnat ovat tilan Joukko maita muodostaa kansainyhteisön yhteen ja kansa suojattu toisella tehokkaampi kansa vastaavasti. Molemmissa tapauksissa maissa, jotka tulevat yhteen tai suojattu jollakin muulla ovat vapaasti hallitsijat ja riippumaton.

Commonwealth
Commonwealth viittaa ryhmään itsenäisten ja suvereenien kansakuntien tai joskus alueiden sisällä maa, joka muodostaa ryhmän tai liitto. Tämä liitto on muodostettu pohjalta joitakin yhteisiä kierteet saattamalla kansakunnat yhteen kuin kulttuuri, historia, uskonto, ja yhteisiä uskomuksia. Nämä maat saattavat olla eri mantereilla ja silti ne ovat jonkin verran perus yhtäläisyyksiä, minkä vuoksi ne yhdessä yhteisen hyvän kaikkien kansojen mukana.

Yksi esimerkeistä on Brittiläisen kansojen. Se sisältää maissa, kuten Intiassa, Uusi-Seelanti, Australia, Kanada, Jamaika, Fidži, jne. Ne ovat maantieteellisesti erilaisia ​​kuin niiden kulttuurit. Heidän kielet ovat monipuolisia ja erilaisia, mutta yhteistä asia kaikkien niistä on, että ne olivat osa British Empire kerran.

Esimerkkejä Commonwealth sisällä kansakunta on liitto 4 valtioiden Yhdysvalloissa eli Massachusetts, Pennsylvania, Virginia, ja Kentucky. He olivat kapinoineet Britannian ja julistautui itsenäiseksi. Muistaa kapina allianssiaan on säilytetty hallitus, ja niitä pidetään commonwealth.

Protektoraatti
Suojelualue määritellään itsehallintoalue tai itsenäinen valtio, joka on suojattu vahvempi kansakunnan tai valtion. Suojelu on diplomaattisia, poliittisia ja sotilaallisesti vastaan ​​kolmannen maan tai osapuolen. Riippuen suhde kaksi kansaa, se, joka tarjoaa suojan ja joka on suojattu, protektoraatin on hyväksyä joitakin velvoitteita määrittämän suojella kansakunnan.Kaikki tämä doesnt 't tarkoita, että suojattu kansa ei ole riippumaton tai on liitteenä, se on riittävästi itsemääräämisoikeutta ja kuuluu kansainvälisen oikeuden.

Mukaan British, protektoraatiksi on kansakunta tai aluetta, joka kuuluu Crown ja on valta ja toimivalta sen joko apurahan, sopimus, tai muita laillisia toimenpiteitä. Sitä ei pidetä virallisesti liitettiin British Empire. Esimerkkejä ovat Swazimaa, joka on lakannut olemasta protektoraatti vuonna 1968. Qatar, joka oli protektoraatti British Empire, lakkasi olemasta yksi vuonna 1971.

Yhteenveto: