Ero MBA ja PGDMMBA vs PGDM

On tosiasia, että henkilö, joka on koulutettu tai mennyt college on enemmän työmahdollisuuksia kuin ne, jotka eivät. Vanhemmat valmistella lapsiaan tähän ja lähettää lapsensa parasta ja oppilaitoksissa. Yksi niistä aloista, jotka houkuttelevat paljon kiinnostusta on johdon tai liiketalouden.

Kurssi hallintaan tai liiketalouden yleensä kestää neljä vuotta ja jatko voi sitten alkaa etsiä työtä toimialasta tai muiden alan. Toiset valitsevat edelleen niiden tutkimuksia, jotta ansaita enemmän pisteitä työnantajien kanssa. He haluavat saada Master in Business Administration (MBA) tutkinto tai Jatko Diploma in Management (PGDM).

Nämä kaksi ovat jatko kursseja, on yhtäläisyyksiä, mutta ovat hyvin erilaisia ​​keskenään.

MBA
Master in Business Administration otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vuonna myöhässä 19th century. Kävi ilmi tarve amerikkalaisten yritysten tieteelliseen lähestymistapoja hallinnan aikana teollistuminen Yhdysvallat.

Kurssi MBA on suunniteltu perehdyttää opiskelijat eri osa liiketoimintaa. Se sisältää kursseja kirjanpito, talous, rahoitus, hallinto, markkinointi ja henkilöstöhallinnon.

MBA on kaksivuotinen kurssi ja on useita tyyppejä:

. Lopputulos, tarvitaan 2 vuotta ja on 4 kuukautta kesälomakautta.
. Nopeutettu, on voimakkaampi tutkimuksen ja tarkastus aikataulut ja tarvitaan 2 vuotta, mutta vain 10 päivää loma.
. Osa-aikainen, työskentelevät ammattilaiset luokat jälkeen virka-ajan ja vain viikonloppuisin.
. Executive MBA, johtajien ja johtajien mikä edellyttää myös 2 vuoden tutkimuksessa.
. Etäopetus MBA tarjoaa kampuksen luokat, kirjeitse ja videoita tai online / offline tietokonekursseille.
. Dual MBA, tarjoaa sekä kandidaatin 's tutkinto ja MBA tarkoituksena on säästää aikaa ja rahaa.Vain yliopistoihin tai jotka ovat yhteydessä yliopistot tarjoavat MBA kursseja, jotka eivät voi vain tarjota PGDM.

PGDM

Jatko Diploma in Management tarjottiin ensin Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja vaatii yhden vuoden kokopäiväisen tutkimuksia tai kolmen vuoden osa aikaa opintoja. Se oli alun perin tarkoitettu General Managers mutta myöhemmin palvelee muiden ammattilaisten samoin.

PGDM keskittyy enemmän eri teollisuuden vaatimukset. Se on suunniteltu sen opetussuunnitelman näiden vaatimusten mukaisesti, jotta se olisi linjassa vaatimuksiin teollisuudelle. Kanssa PGDM, opiskelija on varma paikka hyvässä seurassa valmistumisen jälkeen.

Se on hyvin erilainen kuin MBA sekä sisällön ja akateemista syvyyttä. Se ei ole yhtä pätevästi hyväksynyt kaupan, teollisuuden ja liike kuin MBA.

Yhteenveto

1. MBA on erilainen sisältö kuin PGDM.
2. MBA on syvempi akateemisesti kuin PGDM.
3. MBA on suunniteltu kouluttaa opiskelijoille eri osa elinkeinoelämän kuten talous, rahoitus, kirjanpito, markkinointi, henkilöstöhallinnon ja hallinta, kun taas PGDM on suunniteltu keskittyä teollisuuden tarpeisiin tai liiketoimintaa.