Ero TQM ja Six SigmaTQM vs Six Sigma

Yritysjohtajat ja johtajat usein saada revitty välillä TQM ja Six Sigma kun yrittää valita parhaan hallinnan ja laadun valvonta lähestymistapa niiden organisaatioille. Ymmärtäminen eroja näiden kahden välillä on tärkeintä tällaisissa tilanteissa.

TQM viittaa Total Quality Management. Tämä lähestymistapa on ollut noin jonkin aikaa, ennen kuin Six Sigma otettiin käyttöön. Kun taas kannattajat joko lähestymistapa mieluummin molemminpuolisen poissulkemisen liiketoiminnan, kaksi voisi todella täydentävät toisiaan, ja voi olla hyvin yhteensopiva eri liiketoiminta tilanteissa.

Missä TQM helpottaa laadun parantaminen prosessien, tuotteiden ja palveluiden, Six Sigma auttaa antamaan parannuksia reuna ja pitää ne enemmän keskittynyt. Kysymys monet kysyvät, että jos molemmat TQM ja Six Sigma pyritään parantamaan laatua, niin mitä 'on todella ero niiden välillä?

Ero
TQM 'painopiste on yleinen parannus lähestymällä ongelmaa yhteistyössä ja kulttuurisesti. Vaikka Six Sigma hyödyntää ponnisteluja monet yksiköt, se on enemmän tilastollista lähestymistapaa, ja on hyvin paljon tietojen ajaa. Se käyttää mitataan ja analysoidaan sen määrittämiseksi miten virheet ja erot voitaisiin minimoida tasolle, jossa on 3. 4 vikoja miljoonasosaa jaksoa / tuotteet, kun taas prosessi ajetaan.
Tilastollinen laadunvalvonta käytetään käytettäessä Six Sigma, ja kaksi niistä hyödyntävät tilastot prosessin valvonta ja huolto.
Vaikka TQM pyrkii kohonneeseen suorituskykyä, Six Sigma keskittyy asetetaan vähimmäisvaatimukset ja hyväksynnän vaatimukset. Pohjimmiltaan, mikä erottaa TQM Six Sigma, miten kukin lähestymistapoja laadunvalvontaan.Kokonaislaadunhallinnassa määritelmä laatu on taso, jolla tuote / prosessi täyttää asetetun yrityksen standardeihin. Six Sigma, määritelmä on relaatio yksi, korostaen, että laatu heijastuu vähiten vikoja, jotka on, niin paljon kuin mahdollista, poistettava. Kuitenkin se 's syytä huomata, että Six Sigma' s laatu määritelmä on enemmän osaa päättää asiakas, joka määrittää tuotteen arvosta. Six Sigma 'lähestymistapa on kokonaisvaltaisempi, pyritään tekemään koko liiketoiminnan parempi, eikä niinkään keskity stand-alone prosessien ja toimintojen sisällä jaettu osastojen.

Vaikka TQM doesn 't vaativat koko ajan omistautumista tukemisessa laadunhallinnan prosessi, Six Sigma lähestymistapa edellyttää sertifioituja ammattilaisia ​​Six Sigma tekniikoita.

Yhteenveto:
TQM keksittiin paljon ennen Six Sigma, ja sellaisenaan, Six Sigma laajasti perinyt monet TQM 's periaatteita.
Painopiste Kokonaislaadunhallinnan on yleinen parannus käyttämällä yhteistyöhön ja kulttuuriin lähestymistapa ongelmaan, kun Six Sigma on enemmän tilastotietoja ja tietojen ajaa.
TQM korostaa kasvattaa suorituskykyä; Six Sigma korostaa hyväksynnän vaatimukset ja vähimmäisvaatimukset.