Ero Sosialismi ja CapitalismSosialismi vs Kapitalismi

Sosialismi on eräänlainen talouden, joka toimii tasa jäsenten keskuudessa yhteiskunnan resurssien yhdistäminen ihmisiä kollektiivisesti valtion valvonnassa tai yleisölle kunnissa tai neuvostojen. Ei ole markkinoita sosialistisessa taloudessa ja siksi ei ole kilpailua. Niiden tuotteiden, tuottaa ja jakelee säädellään, mukaan lukien hinta, jonka kuluttaja maksaa tuotteista.

Kapitalismi, toisaalta, on taloudellinen ja poliittinen järjestelmä, joka perustuu yksilön oikeuksia. Sen mielestä on eriarvoisuus, joka ajaa ihmiset olemaan innovatiivisempia ja tuottavampia. Resursseja kapitalistisessa yhteiskunnassa ovat yksityisessä omistuksessa yksilöiden tai ryhmien yksilöiden. Nämä henkilöt tai yksilöiden vapaasti kauppaa markkinoilla, on yhtäläiset. Hallitus pysyy taustalla ja sallii voimien kysynnän ja tarjonnan toimia vapaasti opastuksella lakeja ja asetuksia. Laki kysynnän ja tarjonnan mukaan, jos tarjonta on suurempi kuin kysyntä tietyn hyödykkeen, hinta kyseisen hyödykkeen menee alas. Käänteisesti hinta hyödyke nousee, jos on pienempi tarjonta kuin kysyntä.

Vuonna sosialismi, varallisuuden tai tavarat ja palvelut jaetaan ihmisille perustuu työpanoksen yksilön tuottaa tällaisia ​​vaurautta. Sosialistit uskovat, että jos henkilöt työskentelevät vuoksi koko yhteiskunnan ja saada kaikki tavarat ja palvelut, työmoraalia tullaan korostuu.Ihmiset, toisaalta, annetaan yhtäläinen mahdollisuus työskennellä omat rikkaus kapitalistisessa yhteiskunnassa. Yksilöt oletetaan olevan luonnostaan ​​kilpailukykyinen. On niiden kilpailukyvyn joka ajaa heitä parantamaan. Henkilöt tai yksilöiden kapitalistisessa yhteiskunnassa päättää määrään, laatuun ja tavaroiden hintoihin ne tuottavat ja myyvät kilpailluilla markkinoilla saadakseen määrä vaurautta he haluavat. Ei rajoituksia on asetettu mitä yksilö voi ansaita. Tämä resuls ihmisiin, joilla on erilainen sosiaalinen asema perustuu rikkaus ne on kertynyt. Näin ollen on olemassa rikkaiden ja köyhien yhdessä yhteiskunnassa. Kannattaa sosialismin uskovat, että tämä on vaarallista, koska kertyminen vaurautta tietty muutama aiheuttaa määräävän aseman, joka voisi johtaa hyödyntämiseen ihmisiä vähemmän vaurautta.

Yhteenveto:

1. Sosialismi on taloudellinen järjestelmä, joka perustuu tasa-arvon periaatteeseen, kun kapitalismi on taloudellinen ja poliittinen järjestelmä perustuu yksilön oikeuksien.
2. sosialismi, varallisuus tai tavarat ja palvelut tasapuolisesti yhteisiä kaikille yhteiskunnan jäsenille perustuu yksittäisiin 's tuottava ansiosta, kun taas kapitalismissa kukin yksittäinen teoksia omia varojaan.