Ero ensimmäisen ja toisen tutkimuksenEnsisijainen vs Toissijainen Research

Tieto on avain menestykseen eri ihmistoiminnan aloilla. Tämä on syy, miksi yritykset, valtion virastot, ja korkeakoulut kaikki viettävät huomattavan määrän resurssejaan koonnut tietoja C prosessi, joka tunnetaan myös tutkimusta. Kehittäminen kunkin järjestön keskittyy parantamaan ihmisten elinoloja ja se on tutkijan 's työ löytää ratkaisuja ongelmiin yhteiskunnassa kohtaa kasvaessaan.

Ensimmäinen näkökohta, jossa ensisijainen tutkimus eroaa toissijainen on resurssien saatavuudesta, josta kerätä tietoa ja dataa. Henkilöille, jotka tekevät ensisijaisesti työtä, he rakentaa projekti maasta ylös, joka tunnetaan myös tyhjästä. Tämä tarkoittaa kerätä tiedot omakohtaisesti ilman oppaan tai ulkopuolista apua. Tiedot kerätty tällainen tutkimus on raaka ja suodattamaton mikä tarkoittaa enemmän työtä tarvitaan saada halutut tiedot tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ensisijainen tutkimus on esimerkiksi työ, joka suoritetaan tutkijat keräämällä demografiset tiedot. Tämä edellyttää ryhmille, jotka haluavat tutkia väestön alue, koputtaa ovia haastatella asukkaille ja tallentaa tietoja itse. Kuitenkin tietoja, joita ne saavat vielä analysoitava tarkemmin, jotta tulla ulos tulokset ne on perustettava omat tavoitteensa.

Toissijainen tutkimus noudattaa samoja vaiheita käytetään ensisijaisesti tutkimukseen, mutta ero on siinä, lähde tutkijat käyttävät muuttaa niiden tiedot tietoja. Sen sijaan, että tietojen kerääminen itse, he käyttävät toisen käden tietoa otettu julkaistuista artikkeleista, kirjataan haastatteluja, ja eri kirjallisuudesta muodoissa, kuten kirjoja, videoita, ja uutiset. Tieto siitä, että he voivat saada jo analysoitu ja kiillotettu, jotta he voivat valita, mitkä voivat täyttää tavoitteensa.Käyttämällä samaa esimerkkiä väestötiedot tutkimuksen, henkilö, joka haluaa opiskella tietyllä alueella, kuten 'lihavuus tietyillä alueilla' voi saada tietoa valtion virastojen, jotka käsittelevät väestön ohjaimella tai lääketieteelliset tilat, jotka käsittelevät tapauksia lihavuuden. Verrattuna ensisijainen tutkimus, se 's enemmän kohdennettua lähestymistapaa täsmällisten tavoitteiden.

Toinen ilmeinen ero ensimmäisen ja toisen tutkimuksen on vaikeusaste, jossa jokainen on sitoutunut. Ensisijainen tutkimus vaatii enemmän työtä ja kuluttaa paljon resursseja, kun taas toisen tutkimuksen voidaan tehdä kirjastoissa ja toimistoissa. Joko niin, Molempien tutkimus ovat elintärkeitä keräämään tietoa, joka voi parantaa elämän.

Yhteenveto:

1. Ensisijainen tutkimus on ensikäden kerätä tietoa, kun toissijainen tutkimus perustuu jo tietoja, kuten kirjalliset raportit ja kirjat.