Ero lyhyellä aikavälillä ja pitkällä aikavälilläLyhyt Run vs Long Run

'Lyhyellä aikavälillä' ja 'pitkällä aikavälillä' on kahdenlaisia ​​aikaan perustuva parametrit tai käsitteellinen ajanjaksot, joita käytetään usein monilla tieteenaloilla ja sovelluksia. Näkyvin soveltaminen lyhyellä aikavälillä ja pitkällä aikavälillä on tutkimuksessa taloustieteen.

Merkityksen yhtä hyvin 'lyhyellä aikavälillä' ja 'pitkällä aikavälillä' ovat suhteellisia. Lyhyt aikavälillä voi olla mikä tahansa aikana, joka vaihtelee muutamasta viikosta kuukausia tai jopa vuosi. Toisaalta, pitkällä aikavälillä voi myös olla samassa ajassa riippuen yhtiön ja asettaa parametreja.

Taloustieteessä lyhyellä aikavälillä ja pitkällä aikavälillä käytetään viitteenä aika lähestyy. Erilaiset taloudelliset käsitteet kuten tarjonta, kysyntä, syöttö, kustannukset ja muut muuttujat asetetaan osaksi joko lyhyellä aikavälillä tai pitkällä aikavälillä ennustaa tai tutkia muuttuu yhdestä ajassa toiseen tai yhden muuttujan toiseen. 'Long run' ja 'lyhyellä aikavälillä' voi myös ennustaa tulevaa yrityksen toimintaan, varsinkin aikoina menetys. Tämä kyky ennustaa tai edellyttävät mahdollistaa yhtiölle mahdollisuuden muodostaa strategioita, takaisin tappiot, estää konkurssi ja sulkeminen.

Taloustieteessä lyhyellä aikavälillä luonnehtii kun yksi tuotannontekijä on kiinteä ja toinen tekijä on vaihteleva. Tässä tilanteessa tekijät Haven 't täysin mukautettu toimintaan aikataulun ja taloudellisia tilanteita.

Rajoittaminen aikaa edistää myös rajoitus vakauttamiseksi tai muuttaa joitakin muuttujia tai tekijät liiketoimintaa. Jotta yritys, lyhyellä aikavälillä on hyvä jakso lisätä raaka-aineet tai työvoima, koska nämä muuttujat voidaan helposti verrattuna muihin tuotannontekijöiden. Yritykset tässä ajassa ovat status quo. Ei ole uusia kilpailijoita tai uusia yrityksiä, mutta on olemassa myös yrityksiä ei saada pois alalta.Sen sijaan lyhyellä aikavälillä aikana ei sisällä kiinteitä tuotannontekijöitä tai kaikki tekijät ovat muuttuvia. Lisäksi liike on täysin säädetty oleva aikataulu, toimintaa sekä taloudellinen tilanne. Pitkällä aikavälillä pidetään myös aika arvioida uudelleen ja arvioida yrityksen. Pitkä aikavälillä merkitsee vakautta ja jatkuvuutta; yritys voi laajentaa hankkimalla lisää pääomaa tai lisäämällä tuotantoa enemmän voittoa. Toinen skenaario voi sisältää kilpailua alalla.

Mitä teollisuuden, 'pitkällä aikavälillä' tarjoaa ilmaisen pääsyn sisäänkäynnin ja ulostulon yritykset. Uudet yritykset voivat tulla alan markkinoilla, kun konkurssiin yritykset voivat poistua rajoituksetta.

Yhteenveto:

1. 'Lyhyellä aikavälillä' ja 'pitkällä aikavälillä' ovat kaksi ilmaisi parametrit ajan taloustieteen. Se ei ole tietyn ajan kuluessa, mutta on enemmän arvio. Taloustieteessä se on lähes aina läsnä monissa yhteyksissä, malleja, teorioita ja lähestymistapoja. Määritelmä 'lyhyellä aikavälillä' ja 'pitkällä aikavälillä' eroaa yhtiöstä toiseen.
2. Molemmat termit viittaavat aikaa missä ovat kaikkien tuotannontekijöiden ovat molemmat kiinteitä ja monipuolinen tai kaikki vaihteleva. Lyhyt aikavälillä on ajan tyypillistä jotkut kiinteät ja muuttuvat tekijät. Tavallaan se on 'sopeutumisaika', koska aikaa ja vaivaa ovat rajalliset. Koska tekijät ovat jäykät, rajoitettu määrä tekijöitä, kuten raaka-aineen määrää tai henkilökunnan voidaan muuttaa tai manipuloida.
3. Samaan aikaan pitkällä aikavälillä tarkoittaa sitä, että tekijät ovat vaihtelevia ja 'sopeutumisaikaa' on ohi. Yritys voi nyt aloittaa laajeneminen toimintaan tai kilpailuun.