Ero Kromatiini ja kromosomitChromatin vs Kromosomit

Kaikki ihmiset koostuvat soluista. Jokainen meistä on pohjimmiltaan jakautuu mikroskooppisen, elävät asioita, jotka ovat jokaisella on oma roolinsa kehossamme. Jokainen elin, joka meillä on, meidän luut, koostuu soluista, jotka ovat erilaisia ​​muotoja ja tehtäviä. Mutta vaikka tämä tieto, on vielä paljon ihmisiä, jotka kysyä näitä kysymyksiä, mikä tekee jokainen solu niin erityisen? Ja mitä nämä solut ovat?

Vastauksena ensimmäiseen kysymykseen, solut ovat erityisiä, koska ne ovat pohjimmiltaan niitä, jotka muodostavat oman kehon. Ei osaa on vähemmän tärkeää ja jokainen osa on tehtävä varmistaa, että pysymme terveenä ja normaalisti. Tämän vuoksi lääkärit ottaa näytteitä meidän solut onko heikkenemistä esiintyy, jos siihen ei oikein puuttunut, voi kehittyä vakavia komplikaatioita.

Nyt toinen kysymys, meidän solut ovat eri yksinkertainen osia, jotka sallivat sen elää ja kasvuun. Nämä osat on perustoiminnot, jotka edistävät yleistä hyvinvointia kehoa. Mutta muun muassa solun myös alue, jossa meidän geneettistä piilee. Solun sisällä 's tuma ovat kromosomien, jotka sisältävät DNA: mme. Jotta asiat lyhyitä, meidän DNA pidetään geneettistä koodia, joka on kaikki ominaisuudet, jotka tekevät meistä, keitä me olemme ihmisinä. Lisäksi meidän DNA eroaa että muiden lajien kanssa, koska sillä on 'piirustuksia' miten meidän solut toimivat ja toiminta.

Palataan, ehkä lukenut jotain kromosomia ja chromatin. Olet ehkä ajatellut, että nämä ehdot on jotain tekemistä soluihin. Periaatteessa olet oikeassa. On totta, että nämä molemmat ehdot ovat soluista löydetyistä, mutta ne ovat todellisuudessa erilaiset. Tässä on syy miksi.

Kromosomit, joita löytyy solujen tumaan, koostuvat DNA: ta ja proteiineja. Nämä DNA rakenne ja organisaatio, siten, että ne sisältävät ohjeita, geneettisen koodin ja piirustukset, miten solun tulisi muodostaa ja miten se toimii. Kromosomit ovat tärkeitä, koska poissaolo tai vamman rakenteessa voisi tarkoittaa soluvaurioita, tai jopa, aiheuttaa solukuoleman.

Toisaalta, kromatiini ovat aineita, jotka muodostavat kromosomin. Muissa teoksissa DNA-säiettä pidetään kromatiini, ja kun he yhdistyvät, ne muodostavat kromosomeja. Lisäksi kromatiinin on mukana DNA pakkaus, vahvistumisesta jako, ja jopa sisältää geneettistä tietoa miten solut tulisi toimia.Jos haluat tietää enemmän, voit lukea tarkemmin, koska tämä artikkeli sisältää perustiedot vain.

Yhteenveto:

1. Solut ovat emäksisiä yhdisteitä, jotka muodostavat omat elimet, vaikka jokainen solu on erillinen ja erityinen tehtävä elimistössä.

2. Kromosomit löytyy solun sisällä, ne sisältävät DNA: ta, joilla on geneettisiä koodeja, jotka määrittelevät toimintoja kunkin solun.