Ero vaarojen ja riskienVaara? vs riski
?
Vaarat ja riskit ovat kaikkialla. Jotkut ihmiset ajattelevat, että vaarojen ja riskien ovat samat, ja yksi on synonyymi muiden. Mutta tosiasia on, että vaarojen ja riskien käytetään eri yhteyksissä. Joten se on aina parempi olla ymmärrystä kaksi sanaa, jotta sitä voitaisiin käyttää kohti tilanteita.

Mikä on vaara? Se on olemassa oleva tilanne, joka todennäköisesti aiheuttaa vahinkoa. Esimerkiksi sähkö, kemikaalit, myrkyllinen kaasu tai raskasta työ voi olla vaarallista. Hazard voidaan sanoa tilanne tai esine, joka voisi vaikuttaa haitallisesti ympäristöön.

Mikä on riski? Se on potentiaalinen haittaa tai vaaraa odotettavissa tulevaisuudessa, joita voitaisiin lieventää tai välttää sen sijaan esillä asioita, jotka olisi välittömästi tutkinut. Esimerkiksi rinnettä tai uinti meressä pidetään riskejä. ?

On siis selvää, että vaara on olemassa olevan tilanteen taas riski on vain odotettavissa olevan tilanteen. Puhuttaessa vaaroja ja riskejä, entinen yksi on mahdollisesti aiheuttaa vahinkoa tai haittaa, kun jälkimmäinen on vain todennäköisyys vahinkoa tai haittaa. Riskit voivat olla merkityksetön verrattuna vaaroja.Riski on termi, joka on peräisin klassisesta kreikan sanasta Rizikon, joka tarkoittaa 'root' ja myöhemmin käytettiin Latinalaisessa kielen 'Cliff'. Hazard on otettu Vanha ranskalainen sana vaara, mikä tarkoittaa 'uhkapeliä käyttäen noppaa'. ?

Vaikka meillä on selvä eroja vaarojen ja riskien, useimmat ihmiset käyttävät kaksi sanaa synonyyminä muiden.

Yhteenveto

Vaarojen ja riskien käytetään eri yhteyksissä.

Hazard on olemassa tilanne, joka on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai haittaa. Riski on potentiaalinen haittaa tai vaaraa odotettavissa tulevaisuudessa, joita voitaisiin lieventää tai välttää.

Hazard on olemassa olevan tilanteen taas riski on vain odotettavissa olevan tilanteen.

Riskit voivat olla merkityksetön verrattuna vaaroja.

Puhuttaessa vaaroja ja riskejä, entinen yksi on mahdollisesti aiheuttaa vahinkoa tai haittaa, kun jälkimmäinen on vain todennäköisyys vahinkoa tai haittaa.