Ero Crystal Face ja lohkaisu PlaneCrystal Face vs lohkaisu Plane

Crystal kasvot ja pilkkominen kone viittaavat pintaan mineraali. Sileä pinta mineraali voi olla kristalli kasvot tai pilkkominen kone.

Crystal kasvot voidaan kuvata sileä taso, joka on muodostettu pinnalle kiteen. Se on, jos kristallin kehitystä kuin twinning tapahtua. Toisaalta, pilkkominen kone voidaan kuvata taipumus kiteiden jakaa pitkin erityisiä rakenteellisia konetta.

Crystal kasvot kuvataan usein mukaan sen suhteen kristallografisessa akseleita. Crystal kasvot voidaan myös määritellä ulospäin tasopinnan jotka heijastavat sisäisiä rakenteita. Sarja numeroita käytetään osoittamaan eri crystal kasvot. Halo sädetie läpi kiteitä voidaan kuvata tarkasti ja helposti kiteen kasvot numeroita. Pohjapinta päätypinnat on numeroitu yhdestä kahteen samalla kun prisman sivupinnat on numeroitu kolme-kahdeksan. Levy kiteet tulevat yhdellä päällimmäisenä.

Toisin kuin kristalli kasvot, pilkkominen kone yleensä sileä ja kiiltävä. Tämä johtuu siitä, että sidokset atomit ovat heikentyneet jakamisen jälkeen. Vuonna Crystal kasvot, atomit ovat sidoksissa togeher. Lohkeamistasoja aina yhdensuuntainen kiteen kasvot.

Voidaan myös törmännyt monenlaisia ​​cleavages. Kuutio pilkkominen on muodostettu lentokoneita, yhdensuuntaisesti kasvoja. Octahedral pilkkominen ja kuutiometri pilkkominen muodossa kidetasoista ja muoto octahedral muotoja kristalli kuutio symmetria. Vaikka dodekahedraalisia pilkkominen muodostaa dodecahedra on kristalli kuutio symmetria, romboedrinen pilkkominen muotoja romboedrisen muotoja. Lopuksi, Prismatic pilkkominen fomed yhdensuuntainen pystysuoraan prisman.

Pilkkominen kone käytetään lähinnä tunnistamiseksi mineraaleja. Sitä käytetään myös elektroniikkateollisuudessa ja auttaa myös leikkaus helmiä.

Summay1. Crystal kasvot voidaan kuvata sileä taso, joka on muodostettu pinnalle kiteen. Pilkkominen kone voidaan kuvata taipumus kiteiden jakaa pitkin speicfic rakenteellisia konetta.

2. lohkeamistasoja aina rinnakkain Crystal kasvoja.

3. Toisin kuin kristalli kasvot, pilkkominen kone yleensä sileä ja kiiltävä

4. pilkkominen kone, sidokset atomien välillä heikkenevät jakamisen jälkeen. Vuonna Crystal kasvot, atomit ovat sidottu yhteen.

5. halo sädetie läpi kiteitä voidaan kuvata tarkasti ja helposti kiteen kasvot numeroita.