Ero Vector ja MatrixVector vs Matrix

Matematiikka käytetään ihmisen eri aloilla, jotka kiinnostavat häntä. Sitä käytetään tekniikan, luonnon ja yhteiskuntatieteissä, lääketieteen ja muiden tieteenalojen. Sitä on käytetty siitä lähtien mies löysi numerot ja oppivat miten laskea.
Sitä käytettiin ensimmäisen kerran ihminen tallentaa aika, maa mittaus, tekemään kaavoja maalausta ja kudonta, ja kaupan. Egyptiläiset ja babylonialaiset olivat ensimmäiset käyttää matematiikkaa verotuksessa, rakennus-, ja tähtitieteen, ja kreikkalaiset olivat ensimmäiset matematiikan tieteenä.
Matematiikka on monta, jotka sisältävät geometrian ja algebran. Lineaarialgebraa erityisesti on matematiikan, joka käsittelee tutkimuksen vektoriavaruuksia ja lineaarinen toiminnot, jotka edustavat matriisin tai matriiseja.
Vektori määritellään matemaattisen määrää, joka on suunta ja suuruus, kuten nopeus. Se edustaa kirjain, joka on myös mitä käytetään edustamaan reaaliluku tai skalaari määrä. Sen erottamiseksi reaaliluvun, se on kirjoitettu lihavoituna nuoli sen yläpuolella. Yksikkö vektori on vektori voimakkuudeltaan 1 ja on merkitty karaatin (^) muuttujan yläpuolella.
Vektoreita käytetään geometriassa yksinkertaistaa kolmiulotteinen ongelmia, ja monet määrät fysiikan vektorisuureet. Vektori on kyky samanaikaisesti edustaa suuruutta ja suuntaa. Esimerkkinä on tuuli, joka on sekä nopeuden ja suunnan, niin ovat muita liikkuvia kohteita.
Matriisi, toisaalta, on suorakulmainen joukko numeroita, joka on keskeinen väline lineaarialgebraa. Sitä käytetään edustamaan lineaarikuvaukset ja seurata kertoimien lineaaristen yhtälöiden. Matriisit käytetään myös fysiikan, graafiteoria, tietokonegrafiikan, hammaskiveä, ja sarjallisuutta.
Kohde matriisiin kutsutaan elementtiä tai merkintä, ja se edustaa pieniä kirjaimia kahdella alaindeksi indeksejä. Matriisi edustaa ison kirjaimen ja notated polvioilla tai suluissa.
Se voi olla rivi (rivi vektori) tai pylvääseen (sarake vektori), joka määrittää komponenttien vektorit. Korkeamman ulottuvuuden paneelit numeroita tai matriisia määritellä komponenttien yleistys vektori, joka on nimeltään tensori.

Yhteenveto:1. matriisi on suorakulmainen joukko numeroita, kun vektori on matemaattinen määrää, joka on suuruus ja suunta.
2. Vektori ja matriisi ovat molemmat edustaa kirjeen vektorilla kirjoitetaan lihavoituna nuoli sen yläpuolella sen erottamiseksi todellisia lukuja, kun matriisi on kirjoitettu ylemmän kirjain.
3. Vektorit käytetään geometriassa yksinkertaistaa tiettyjä 3D ongelmia, kun matriisit ovat keskeisiä välineitä käytetään lineaarialgebraa.
4. Vektori on joukko numeroihin yhdellä indeksi kun matriisi on joukko numeroita kahdella indeksit.