Ero sulaminen ja DissolvingSulaminen vs liuottaminen

Kemian, opetettiin sekoittaa kemikaaleja. Olimme myös opettaa, miten tehdä yksinkertaisia ​​kuten saippuat ja kynttilät hyödyntämällä kemiallisia prosesseja. Tämä oli hauska tapa oppia niin pitkälle kuin voimme muistaa. Pystyimme myös soveltaa eri periaatteita tieteellistä prosessia sikäli kuin tietomme osalta.

Kemian, on tämä prosessi nimeltä sulaminen ja liukeneminen. Jos me 'll tarkastella kaksi sanaa, ne näyttävät olevan identtisiä, eikö? Mutta let' s selvittää, nämä ovat todella samanlaisia ​​tai niiden merkittäviä eroja. Ei 's mitään haittaa selville. Olkaamme siis yrittää erottaa niitä selkeämpi.

Sulaminen on prosessi, jossa kiinteä muuttuu neste. On vaihe muutos voimme jo havaita. Sulaminen kutsutaan myös fuusio. Se on fysikaalinen prosessi faasimuutos joten siihen voi tarkkailla ilmiö. Sulaminen tapahtuu lisääntyneen energia, joka vapautuu Aine. Tämä ei tapahdu ilman lämpöä tai painetta sovellus. Kun lämpöä tai painetta kohdistetaan, sulamispiste varmasti esiintyä ja muuttaa matkalla kiinteästä olomuodosta nestemäiseen. Esimerkki sulaminen on jäätä (kiinteä) sulaminen vedessä joka lopulta muuttuu nesteeksi.

Liuottamalla, toisaalta, on prosessi, jossa neste liuenneen aineen tai kiinteän liuenneen aineen yhdiste liukenee muodostaen liuoksen kautta liuotinta. Esimerkkinä on kahvijauhetta (kiinteät liuenneen aineen) ja kuumaa vettä (liuotin). Kun kahvi jauhe sekoitetaan kuumaan veteen, se muodostaa ratkaisu (kahvijuoma). Se on hyvin helppo ymmärtää ero näiden kahden käsitteen esimerkeissä annettu.Sulaminen ja liukeneminen on kaksi prosessia, jotka voidaan käyttää kemianteollisuudessa ja kaivostoiminnan. Liukeneminen käytetään usein kullasta yhdisteitä. Sulaminen, toisaalta, käytetään enemmän ruoanlaitossa kuten sulaminen voita, sulattamalla suklaalevy, ja niin edelleen ja niin edelleen. Nämä kaksi käsitettä nimenomaisesti keskustellaan kemian. Liukeneminen ja sulamisen riippuu yhdisteestä ja kemialliset ominaisuudet liuenneen aineen ja liuottimen liuottamiseksi.

Yhteenveto:

1. sulaminen kutsutaan myös fuusio, kun liukeneminen kutsutaan myös liukeneminen.