Ero ppm ja ppmvppm vs ppmv

Molemmat 'ppm' ja 'ppmv' ovat lyhenteitä käytetään tieteellisiin laskelmiin. Ne ovat dimensioton määriä. Kun käytät näitä termejä pitäisi olla hyvin erityinen ja ei pidä sekoittaa sisään yhdellä sijasta muita.

ppm
'Ppm' tarkoittaa 'miljoonasosaa'. Se kuvaa miljoonasosaa määristä painon. Tämä on muoto, joka kuvataan pieninä pitoisuuksina. Jälkiä epäpuhtauksia ja elintarvikkeiden lisäaineet ovat myös yleensä kuvattu tällä tavalla. Eri aloilla, kuten kemian, fysiikan ja tekniikan, 'ppm' on yksikkö kuvata no-ulotteinen määrinä osaa per merkintätapa. Luonnontieteiden ja tekniikan, 'ppm' kuvaa jakeet massa; kemian, se kuvaa suhteellista läsnäolo liuenneiden aineiden veteen kun fysiikan ja tekniikan laajentaminen metalliseoksen pituus suhteessa sen kokonaispituudesta voidaan lainattu 'määrä per määrä.' Ne kaikki ovat numeroita ja ole huolissaan minkäänlaista mittayksiköt.

ppmv
Sen lyhenne 'ppmv' tarkoittaa 'miljoonasosaa tilavuudesta.' Kaasujen löytyy ilmakehässä kuten rikkidioksidin, hiilidioksidin, typen ja muiden epäpuhtauksien ilmassa on merkitty 'ppmv' eli miljoonasosaa tilavuudesta.
Tapauksissa, joissa joitakin nesteitä, 'ppmv' käytetään myös tarkoittaa tietyn määrän ainetta liuotettuna miljoona osaa kohti nesteen tilavuutta.
Tapauksissa, joissa joitakin nesteitä, jos jokin aine, liuotetaan, se merkitään 'ppm' tai 'ppm' osoittaa paino liuenneen aineen sen miljoona paino. Painoyksikkö voidaan merkitä kiloina, gramma, tai muun painon yksikkö. On suositeltavaa käyttää ppm-by-paino tai 'ppm' eikä 'ppm' muuten se voi aiheuttaa sekaannusta.
Vuodesta numeerinen näkökulmasta, se on erittäin tärkeä myös tärkeää olla hyvin erityinen käytettäessä termejä 'ppm' tai 'ppmv.' Tämä sekaannus voi aiheuttaa vakavat virheet, jos ei merkitty oikein.

Laskelmat prosentuaalinen'Ppm' tai 'ppmv' voidaan myös ilmaista prosentteina esimerkiksi:

1 ppm / ppmv tarkoittaa 1 osa 1,000,000 osat on 0,0001%
5 ppm / ppmv tarkoittaa 5 osia 1,000,000 osat on 0,0005%
10 ppm / ppmv tarkoittaa 10 osia 1,000,000 osat on 0,001%
100 ppm / ppmv tarkoittaa 100 osia 1,000,000 osat on 0,01%
1000 ppm / ppmv tarkoittaa 1000 osia 1,000,000 osat on 0,1%
On oltava varovainen, joka merkintätapaa noudatetaan kuten molemmissa, eli amerikkalainen tai EU merkinnällä 'miljoonaa' on erilainen.
Amerikkalaisessa merkintätapa, I miljardia = 1,000 miljoonaa
EU merkintätapa, 1 miljardi = miljoona miljoonaa

Yhteenveto:
1. 'ppm' on mittaus miljoonasosaa taas 'ppmv' on mittaus ppm tilavuudesta.