Ero teknologian ja tekniikanTeknologia vs Engineering

Tekniikka kaksi termiä, jotka liittyvät läheisesti ja usein virheellisesti sijasta käytetään toisiaan. Engineering voidaan määritellä 'ammatin, jossa tietoa matemaattisten ja luonnontieteiden saama tutkimus, kokemusta ja käytäntöä levitetään tuomion kehittää tapoja hyödyntää taloudellisesti materiaalit ja luonnonvoimia hyväksi ihmiskunnalle' (1 ). Tekniikka kuitenkin voidaan määritellä 'sivuliikkeen tiedon, joka käsittelee luomista ja teknisten keinojen käytöstä ja niiden keskinäiset elämää, yhteiskunnan ja ympäristön hyödyntäen seuraavia aiheita taideteollisuuden, tekniikan, soveltava tiede, ja puhdasta tiedettä' (2). Nämä määritelmät voivat tuntua suupala mutta avain on tietää, että suunnittelu on pohjimmiltaan mielen ja vaivaa, että menee tekemään uuden tuotteen eli esimerkiksi matkapuhelin. Teknologia on seurausta soveltamisen vaivaa. Jolloin matkapuhelin voidaan sanoa insinööri matkapuhelin. Tuote matkapuhelin voidaan sanoa olevan uutta teknologiaa.

Sekä teknologian ja tekniikan ovat olleet olemassa jo kauan. Vuodesta teko työkaluja valon tulipalon (teknologia) keksinnön pyörän (engineering), molemmat kentät ovat erittäin tärkeitä. Tärkeintä, että molemmat tarjoavat on tehdä tiettyjä tehtäviä tehokkaammalla tavalla sekä taloudellisesti ja ajallisesti.

Engineering muodostaa mitään lääketieteestä mekaaninen. Teknologia liian käytetään kaikilla aloilla. Vaikka suunnittelu on nimenomaan tietty tehtävä, teknologia voidaan päätellä olevan jotain, joka on sovellettavissa laajoilla alueilla. Esimerkiksi geenitekniikan on nimenomaan tietty henkilö. Koska ennustettu tauti vauva on otettava huomioon, päinvastoin, samaa tekniikkaa kuten että MRI voidaan käyttää kaikkiin yksilöihin.

Toinen tapa tarkastella teknologiakonserni on, että tekniikan voidaan pitää kysymys tai ongelma. Esimerkiksi miten voimme rakentaa turvajärjestelmä talon? Teknologia voidaan tarkastella ratkaisuna tähän kysymykseen. Kuten tässä tapauksessa, käyttö varashälyttimet. Kun tämä teknologia on suunniteltu sitä voidaan käyttää toistuvasti.

Usein jo käytettävissä olevia välineitä teknologian käytetään insinööri uudenlaista tekniikkaa.Toinen ero on, että suunnittelu on uusi, se ei ole testattu. Tekniikka on ollut aikaa jo pitkään ja on sovellettu eri aloilla ja siten on perusteellisesti testattu. Tämä tekee olemassa olevia tekniikka luotettavampi kuin tekniikan jotain uutta.

Linjan välillä teknologian ja tekniikan on ohut. Keskeinen asia on muistaa, että tekniikka on jotain, joka on ollut olemassa jonkin aikaa ja voidaan tehdä yleisiä tehtäviä. Engineering on kuitenkin enemmän päämäärätietoinen ja tehtävä erityisiä.

Yhteenveto:

Engineering on mieli ja vaivaa tehdä jotain; teknologia on seurausta soveltamisen mielen ja vaivaa.
Engineering on tarkempi kuin tekniikan.
Engineering on ongelma taas teknologia on ratkaisu.
Samaa teknologiaa voidaan käyttää yhä uudelleen ja uudelleen.
Käytettävissä teknologiaa käytetään insinööri kehittyneempää teknologiaa.