Ero Adsorptio ja imeytyminenAdsorptio vs Imeytyminen

Ihmiset usein hämmentyä ehtojen adsorption ja absorption. Nämä sanat ovat kaksi yleisintä termejä, joita kohtaamat oppilasta Science luokissa. Ilmeisin syy miksi nämä sanat sekoittaa keskenään on, että ne on kirjoitettu lähes sama (eroaa vain yhdellä kirjain) ja että ne kuulostavat lähes sama liikaa.

On aihetta useammin keskustellaan kemian ja biologian ja ne sisältyvät alaisuudessa sorptioprosesseja. Nämä reaktiot voivat olla joko absorptio ja adsorptio. Vuonna enemmän tekninen selitys, imeytyminen on ilmiö, kun jotkut molekyylit, atomit, ionit ja vastaavat anna jotain aivan vieviä luonnossa, let 's sanoa kiinteään esineeseen, nesteen ja tai kaasun väliaine. Tämä voidaan parhaiten esimerkkinä, kun pala kuivaa sienellä imee nestettä.

Toisessa ilmiö tunnetaan aalto lisääminen, vaimennus (prosessi absorboivat valoa) tapahtuu. Valo imeytyy on muodossa fotonit, jotka ottanut toisenlaisen atomin. Tämä prosessi voi todella tuhota fotonit, jotka otetaan uudelleen pääsee muotoon säteilyenergian kuten lämpöä. Tämä on toinen tilanne, jossa imeytyminen tapahtuu.

Päinvastoin, adsorptio eroaa absorption siinä mielessä, että se keskittyy ei tilavuudesta, mutta pinnalla. Jos nesteet ja kaasut laskeutua toisen materiaalin pinnan (neste tai kiinteä aine) sen sijaan, että diffundoituu mainitun materiaalin, niin tämä muodostaa ratkaisu. Mainittu menetelmä on adsorptio.Jos haluat käyttää toista selitys, adsorptio on prosessi, kun ulkopuolinen epäpuhtauksien (atomit) saa puoleensa ulkopinnalle ainespalat kun absorption liittyy ottoa epäpuhtauksien osaksi kirjaimellisesti materiaalin rakenteesta. Vastaavasti imeytyminen tapahtuu, kun ulkoilman epäpuhtauksien on sulautunut tai on tullut osa muuta materiaalia. Samanlainen analogia tapahtuu, kun juot vettä. Juomaveden tällaisia, olet siis absorboivat nestettä joten se osa sinua. Adsorptio tapahtuu, kun voi valua vettä paidan. Vesi ei oikeastaan ​​tullut osa teistä, mutta vain putosi teitä. Se vain liimata fyysisesti tietyllä pinta (paidan).

Kaiken vaikka molemmat absorptio ja adsorptio ovat sorptioprosesseja ne vaihtelevat vielä seuraavilla aloilla:

1. Imeytyminen tapahtuu, kun atomit kulkevat tai anna tilaa vieviä materiaalia, kuten sienet.