Ero Propaani ja ammoniakkikaasuaPropaani vs ammoniakkikaasua

Matter on kolme tilaa; Kiinteiden, nestemäisten ja kaasun. Kaasu koostuu yksittäisten atomien, molekyyli- osia yhdenlaisen atomi tai yhdiste, joka on sekoitus eri atomien. Ne määritetään niiden paineen, tilavuuden, lämpötilan ja hiukkasten lukumäärä. Vedyn, hiilen, ja typpi ovat esimerkkejä kaasua.

Vety on useimmin läsnä kaasu maailmankaikkeudessa, ja se on helposti syttyvää ja erittäin kevyt. Typpi on läsnä kaikkien elävien organismien ja on hajuton, mauton ja väritön. Hiili on yksi osatekijä kaasuja kuten hiilimonoksidia ja hiilidioksidia. Nämä kolme ovat komponentteja, kaasujen, kuten propaani ja ammoniakkia.

Propaani on alkaani, joka koostuu kolmesta hiiliatomia ja kahdeksan vetyatomeja. Se on kolmas jäsen aikaani sarjan yhdessä metaani, etaani, butaani, ja heksaania, monien muiden joukossa. Se on kaasu, mutta voidaan puristaa neste. Se on väritön, hajuton, ja syttyviä. Se on maakaasu ja öljy sivutuote, joka on jalostettu polttoaineeksi uunien, taskulamput, moottoreita, ja rakennusten lämmityksessä ja koteihin. Se sekoitetaan butaania luoda nestekaasua (LPG) käytettäväksi ajoneuvojen polttoaineena.

Vuonna 1910 se tunnistettiin palavan elementin bensiinin tri Walter Snelling. Myöhemmin hän kehitti LPG ja alkoi amerikkalainen Nestekaasu Company ja markkinoi propaania kaupallisesti. Sitä käsitellään rikkomalla öljy bensiiniin tai lämmitysöljyn ja erottamalla etaania, butaania ja propaania raaka kaasua.Ammoniakki, toisaalta, on yhdiste, joka koostuu typestä ja vedystä. Se on emäksinen kaasu, joka on kevyempää kuin ilma ja on ominaista voimakas, pistävä haju. Se on myös hyvin liukeneva ja löytyy ilmakehään, tuote hajoaminen eläin- ja kasviperäisiä aineksia. Se löytyy myös sadeveden merivedessä, maaperä, tulivuoria, ja Patagonian guano. Se valmistetaan käyttämällä kuivatislaamalla eläinten ja kasvien jätteet tuotteita ja kivihiili. Ammoniakki on myös luonnostaan ​​erittyy munuaisten neutraloimaan ylimääräistä happoa elimistöön.

Se on yksi erittäin tuotetun epäorgaanisia kemikaaleja, koska sen monia käyttötarkoituksia. Suurin osa tuotetun ammoniakin käytetään lannoitteiden valmistuksessa viljelykasvien, typpihapon ja muiden typpipitoisten yhdisteiden, myös jäähdytysainetta, ja liuotin. Sitä käytetään myös lääkkeiden valmistuksessa.

Yhteenveto:

1. Propaani on alkaani, joka koostuu kolmesta hiiliatomia ja kahdeksan vetyatomia, kun ammoniakki on emäksinen yhdiste, joka koostuu typestä ja vedystä.
2. Sekä propaania ja ammoniakki ovat kaasuja, mutta kun propaani on hajuton, ammoniakki on vahva, pistävä haju.
3. Propaani löytyy maakaasun ja öljytuotteiden taas ammoniakin löytyy ilmakehään, merivesi, sadeveden, maaperä, ja kasvi- ja eläinrasvoja jätteitä.
4. Propaani on useimmiten käytetty ajoneuvojen polttoaineena, uunien, taskulamput, ja rakennusten lämmitykseen ja kotien kun ammoniakkia käytetään valmistuksessa lannoitteiden ja lääkkeiden, liuottimena ja kylmäainetta.