Ero vaarojen ja riskienHazard 'vs' Risk '

Se voi olla vaikeaa joillekin erottamaan vaaran ja riskin. Ei ihme, nämä ehdot on erehdyksessä käytetään vaihdellen. Mutta voit 't todella syyttää niitä joissakin sanakirjat määrittävät' vaara ', kuten' muoto riskin. 'Kuitenkin valtakunnassa työsuojelun, vaaran on jotain, joka voi aiheuttaa todennäköisiä vaurioita, sairaus, tai haittaa joku tai jotain muuta. joissakin yhteyksissä, 'vaara' voidaan pitää jopa todellista vahinkoa tehnyt tai vaikutuksen vaaran eikä todellinen vaara itse. hyvä esimerkki on ehto keuhkotuberkuloosi (PTB), jossa monet kliinikot pitävät sitä terveysvaaraa huolimatta tietäen, että se on TB-asiakkuutta bakteeri, joka on todellinen vaara (vaarallista ainetta).

Käyttäen ensimmäinen määritelmä 'hazard', voidaan tunnistaa seuraavista joitakin yleisimmistä vaaroista työalueella. Veitset (vaara) voi aiheuttaa haavoja. Bentseeni on aine, joka voi aiheuttaa leukemiaa. On selvää, sähkö on jotain, joka voi aiheuttaa sähköiskun tai. Myös märällä lattialla on vaara, joka voi johtaa liukastumiset ja kaatumiset.

'Risk' päinvastoin, on vain muoto todennäköisyys tai mahdollisuus, että yksilö kokee haittaa tai ei-toivottuja terveysvaikutuksia, kun se altistetaan tietyn vaaran. Tämä sisältää tapaukset, joissa saattaa olla menetys laitteiden tai omaisuuden.

Esimerkki kuvaava riski on, kun sanovat, että henkilö työskentelee sairaalan osastolla on kymmenen kertaa todennäköisemmin PTB kuin joku, joka työskentelee kotona verkossa perustuu. Riski voi myös ilmaistaan ​​numerona kuten kun sanot yksi kymmenestä hoitajien työtä osastolla on todennäköisesti kehittää PTB koska hän ei pysty täyttämään hänen rokottaminen tällaisesta sairaudesta. Tässä mielessä se on turvallista sanoa, että riski on todennäköisyys saada tauti, kun vaara on todennäköinen seuraus.On myös joitakin tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa riskiin. Ensimmäinen on, kuinka kauan yksittäinen sai altistuvat vaaraa (altistuksen keston). Toinen on se, miten yksittäiset sai alttiina (tapaan tai altistumisreitti eli ihokosketuksessa). Ja viimeinen on miten vakava vaikutukset ovat alle tilanteita altistua.

Yhteenveto:

1. 'Hazard' on jotain, joka voi todennäköisesti aiheuttaa vahinkoa tai haittaa. 'Riski' on vain todennäköisyys saada vahingoittanut tai kokee vaara.
2. vaara voi koskea myös todellista vahinkoa tehnyt tai tuottavan vaikutuksen jotain muuta.
3. vaara voi olla fyysinen esine, asetus tai tilanne, joka voi aiheuttaa vahinkoa. Riski voidaan ilmaista numeroin kuin yksi kymmenestä ihmiset ovat vaarassa saada tämän tyyppisen sairauden.