Ero Alumiini ja TitaniumAlumiini

Alumiini vs titaani
Maailmassa elämme, on olemassa lukuisia kemiallisia elementtejä, jotka ovat vastuussa koostumuksen kaikkien elottomien asiat ympärillämme. Useimmat näistä tekijät ovat luonnollisia, eli ne esiintyvät luonnossa taas loput ovat synteettisiä; eli ne eivät esiinny luonnossa, ja on keinotekoisesti tehty. Jaksollisen on erittäin hyödyllinen työkalu tutkittaessa elementtejä. Se on itse asiassa taulukkomuodossa järjestely, joka näyttää kaikki alkuaineet; organisaatio olemisesta perusteella atominumero, sähköisen kokoonpanoissa ja tiettyjä toistuvia kemiallisia ominaisuuksia. Kaksi elementtejä, jotka olemme noudetaan jaksollisen vertailua ovat alumiinia ja titaania.

Ensinnäkin, alumiini on alkuaine, joka on symboli Al ja on booriryhmä. Se on atomien 13, eli se on 13 protonia. Alumiini, sillä monet meistä tietävät, kuuluu luokkaan metallien ja on hopeanvalkoinen ulkonäkö. Se on pehmeä ja sitkeä. Hapen ja piin jälkeen alumiini on kolmas yleisin alkuaine maankuoren maapallon. Se tekee lähes 8% (paino) kiinteän Maan pinnalla.

Toisaalta, titaani on myös alkuainetta, mutta se ei ole tyypillinen metallia. Se kuuluu luokkaan siirtymämetallien ja on kemiallinen merkki Ti. Se on atominumero 22 ja on hopeinen ulkonäkö. Se on tunnettu sen suuri lujuus ja alhainen tiheys. Mitä luonnehtii titaani on se, että se kestää hyvin korroosiota klooria, meriveden ja aqua regia.

TitaaniVerrataan kahden osatekijän perusteella niiden fysikaaliset ominaisuudet. Alumiini on taottava metalli ja on kevyt. Noin, alumiini on tiheys, joka on noin yksi kolmasosa terästä. Tämä tarkoittaa, että sama määrä teräksen ja alumiinin, jälkimmäinen on kolmasosa massa. Tämä ominaisuus on erittäin tärkeää, että hakemusten määrä alumiinia. Itse asiassa, tämä laatu, jolla on alhainen paino on syy alumiinia käytetään niin laajalti tekemiseen lentokoneessa. Sen ulkonäkö vaihtelee hopeasta tylsä ​​harmaa. Sen todellinen ulkonäkö riippuu pinnan karheus. Tämä tarkoittaa sitä, että värin lähestyy hopea sileämpi pinta. Lisäksi, se ei ole magneettinen ja ei edes syty helposti. Alumiini seoksia käytetään laajalti, koska niiden vahvuuksia, jotka ovat paljon suurempia kuin vahvuus puhdasta alumiinia.

Titaani on ominaista sen korkea lujuus-paino-suhde. Se on melko sitkeää hapettomassa ympäristössä ja sillä on alhainen tiheys. Titaani on erittäin korkea sulamispiste, joka on jopa suurempi kuin 1650 astetta tai 3000 celsiusta. Tämän vuoksi on erittäin hyödyllinen tulenkestävästä metallista. Se on melko alhainen lämmönjohtavuus ja sähkönjohtavuus ja on paramagneettinen. Kaupalliset laadut titaania vetolujuus noin 434 MPa, mutta ovat vähemmän tiheää. Verrattuna alumiini, titaani on noin 60% enemmän tiheä. Kuitenkin, se on kaksinkertainen vahvuus alumiinia. Kaksi ovat hyvin erilaisia ​​vetolujuudet samoin.

Yhteenveto erot ilmaistaan ​​pisteinä

Alumiini on metallia kun taas titaani on siirtymämetalli

Alumiini on atomi määrä 13, tai 13 protonia; Titaani on atomien määrä 22 tai 22 protoneja

Alumiini on kemiallinen merkki Al; Titaani on kemiallinen merkki Ti

Alumiini on kolmanneksi yleisin alkuaine maapallon 's kuori taas Titaani on yhdeksäs yleisin alkuaine

Alumiini ei ole magneettinen; Titaani on paramagneettinen

Alumiini on edullisempi verrattuna Titanium

Ominaisuus alumiinia, joka on erittäin tärkeää sen käyttöä on sen keveys ja alhainen tiheys, joka on yksi kolmasosa, että teräksen; ominaisuus titaani, joka on tärkeä sen käyttötarkoitukset on sen suuri lujuus ja korkea sulamispiste, edellä 1650 astetta

Titaani on kaksinkertainen vahvuus alumiini

Titaani on noin 60% tiheämpi kuin alumiini