Ero NPP ja GPP NPP vs GPP

Alkutuotanto, lyhyesti sanottuna, on tutkimuksen kasvien kasvua ekosysteemeissä, joka muodostaa pohjan tai ensisijainen tekijät ravintoverkossa ja kuinka ne tuottavat ruokaa muille eliöille. Termi on myös mukana ekotehokkuuden joka kuvaa siirto energian trofia tasolta seuraavalle. Ekotehokkuus perustuu tekijöihin, jotka liittyvät resurssien hankintaan ja rinnastaminen organismien ekosysteemin. Alkutuotanto kattaa myös jalostuksen ja orgaanisten komponenttien ilmakehän tai vesiympäristön hiilidioksidia. Prosessit fotosynteesin ja kemosynteesi ovat myös merkittäviä alkutuotannossa.

Tärkein energialähde tuotannossa kemiallista energiaa orgaanisia yhdisteitä tulee auringonvaloa, mutta pieni osa on peräisin epäorgaanisista molekyyleistä lithotrophic organismeja. Tämä energia muuttuu pääasiassa kasvit ja levät, syntetisoimaan monimutkaisia ​​orgaanisia molekyylejä yksinkertaisempiin, orgaanisia yhdisteitä, kuten vettä. Yksinkertainen molekyylejä voidaan myös syntetisoida tehdä monimutkaisempi kuin hyvin, kuten proteiineja, ja voi hengitettäväksi tehdä työtä. Kulutus ensisijaisen tuottajien heterotrofisiksi organismit, kuten ihmisten ja bakteerit, siirtää sekä energia ne ovat keränneet niistä sekä orgaanisten molekyylien asti ravintoverkossa edistää Earth 's elävien järjestelmien. Mittaamiseksi nämä tekijät, brutto alkutuotannon ja netto alkutuotanto käytetään.

Gross alkutuotanto, tai GPP on arvioida, jolla tuottajat ekosysteemin absorboida tietty määrä kemiallista energiaa biomassaksi tietyssä ajassa. Biomassa määritellään massan organismien pinta-alayksikköä kohti ja ilmoitetaan yleensä yksiköissä energian tai kuiva orgaaninen aines. Se on uusiutuva energialähde, jota voidaan käyttää lämpö-, kemialliset ja biokemialliset muuntaminen hyödyllistä energia. Osa tästä kiinteiden energiaa käytetään alkutuotanto 's soluhengityksessä ja ylläpito olemassa olevien kudosten. Mittaus ei rajoitu osittaista organismien lisäksi myös muita ekologisia yksiköitä, kuten väestön ja kokonaisiin yhteisöihin.

Netto Alkutuotannon, joka tunnetaan myös NPP, on mittaus tuottajan 's kasvua saadaan hiilen määrää imeytyy ja tallentaa kasvillisuutta. Saadaksesi NPP, vähennä hengitystä organismin GPP.Maailmanlaajuisesti kuvioita alkutuotannon voi vaihdella sekä tilallisesti ja ajallisesti olosuhteista riippuen ekosysteemin. Ne, joilla on vähemmän tuottavia ekosysteemejä ovat ne, joilla ääriolosuhteissa. Paikat kuten napa-tundra rajoittaa lämpöenergiaa, joka voidaan saada tuottajat, ja aavikot jotka rajoittavat vesi ovat myös esimerkkejä näistä edellytyksistä. Tuottavin ekosysteemeihin on korkea lämpötila ja riittävä veden ja maaperän typpi. Trooppiset metsät ovat esimerkki tuottavampia ekosysteemin tuottajille.

Yhteenveto:

1. Alkutuotanto on tutkimus organismien, enimmäkseen kasveja, ja miten ne tarjoavat täydentää muihin organismeihin.
2. On olemassa kaksi mittausta käytetään tarkastella osuudet alkutuottajien Maan 's elävien järjestelmien. Niitä kutsutaan brutto alkutuotannossa ja netto alkutuotanto.
3. Gross alkutuotanto on nopeus, jolla tuottajat ekosysteemin kaapata ja tallentaa tietty määrä kemiallista energiaa biomassaksi tietyssä ajassa, kun verkko alkutuotanto on mittausten määrä alkutuottajien ekosysteemin tuottamaan netto hyödyllisiä kemiallinen energia.