Ero Agarose- ja PolyakryyliamidigeelienAgaroosi vs Polyakryyliamidigeelien

On olemassa erilaisia ​​erot, jotka koskevat agaroosiin ja polyakryyliamidia, mukaan lukien niiden fyysinen rakenne, myrkyllisyys ja niiden kaatamalla menetelmiä, sekä niiden hinta. On hyödyllistä tietää näitä eroja, sekä niiden samankaltaisuudet, jos olet tekemisissä joko tämäntyyppisiä geelejä.

Yksi tärkeimmistä eroja näiden kahden geelien, että agaroosi kaadetaan vaakasuoraan, kun polyakryyliamidi kaadetaan pystysuunnassa. On paljon helpompi kaataa agaroosia tässä horisontaalisesti. Agaroosia voidaan lämmittää tukea kaatamalla prosessi, vaikka sen ei pitäisi kuumentaa näin laaja määrin, että agaroosi päätyy sulamispiste. Voidaan myös päättää käyttää kapeita tai leveitä kaistoja kaataa agaroosin. Se voidaan kaataa käyttämällä tätä urituksen menetelmällä, ja tämä on yksi sen eduista. Vaikka kaatamalla, pitäisi olla erittäin varovainen, koska agaroosi on hyvin herkkä ja voi helposti rikkoa.

Toisaalta, kuten on mainittu, polyakryyliamidi kaadetaan pystysuunnassa. Polyakryyliamidigeelien tarvitsee lasilevyt auttamaan tässä prosessissa, koska sen rakenne on hyvin ohut, ja tämä ylimääräinen tuki on tarpeen. Toisin kuin agaroosia, polyakryyliamidia ei voida uudelleen lämmittää ja sitten kaadetaan.

Agaroosi koostuu monista molekyyleistä, kun polyakryyliamidi muodostuu yleensä vain yksi suuri molekyyli. Molekyylit agaroosi pidetään yhdessä välisillä voimilla, ja molekyylit koostuvat DNA: sta. On suuria ja pieniä molekyylejä, ja yleensä, mitä suurempi molekyylit erottaa helpommin kuin pienemmät. Molekyylin polyakryyliamidia koostuu DNA: ta tai proteiinia. Välit geelien polyakryyliamidin ovat pienempiä kuin välillä geelien agaroosia, joka on toinen ero näiden kahden aineen. Jos koko bändit ovat samat agaroosi, on olemassa useita bändi kokoja polyakryyliamidia. Jos polyakryyliamidia molekyylin kosketuksiin ilman kanssa, se ei jähmettyä jopa tavalla, kuten ilman kiinnittää polymerointiprosessin.Kuten myrkyllisyyttä, agaroosia pidetään ei-myrkyllinen aine. Vaikka polyakryyliamidia pitää samana, sen jauhe pidetään myrkyllisinä ja se on viisasta jopa käsitellä geelit suojatoimenpiteitä.

Polyakryyliamidia käytetään sekvensointiin geelit ja proteiinin geelit. Sen etuina on, että se on helppo värjäystä ominaisuuksia ja se voidaan kuivata geelin muodostamiseksi. Se on ostettu esitäytettyjen, ja on halvempaa kuin agaroosia, noin $ 5 '' 7 per geeli. (Agarose on noin $ 1 per gramma). Henkilö on suositeltavaa olla riittävästi kokemusta ennen ostamista kumpaakaan näistä geelien, niin usein, näytteiden määrä tarvitaan ja pitoisuus geelin tarvitaan, on tunnettava ennen ostoa.

Yhteenveto:

1. Agarose kaadetaan vaakasuoraan, kun polyakryyliamidi kaadetaan pystysuunnassa.
2. Agarose on kalliimpaa kuin polyakryyliamidia.
3. Agarose koostuu monista molekyyleistä, samalla kun polyakryyliamidi on vain yksi suuri molekyyli.
4. Toisin kuin polyakryyliamidi, agaroosi voidaan uudelleen lämmittää.