Ero Prime ja komposiitti numerotPrime vs Composite Numbers

Matematiikassa, joitakin termejä sekoittavat usein opiskelijoiden Hyvä esimerkki tästä on ero 'alkulukuja' ja 'komposiitti numeroita.' Se voi olla melko monimutkainen joillekin, mutta todellisuudessa se on todella yksinkertaista. Se kaikki liittyy käsitteeseen luonnolliset luvut ja niiden tekijöitä me kaikki tiedämme. Lukijat selvitetään termejä heti, kun ne saavuttavat tämän artikkelin lopussa.

alkuluvut

Luonnon numeroita, jotka ovat yksi äärettömään, joka on [1, 2, 3, 4, 5 ääretön]; ne numerot, jotka voivat olla vain kaksi tekijää, joista toinen on numero 1 ja toinen on numero itse, kutsutaan alkulukuja. Yksinkertaisesti sanottuna, ne numerot, jotka voidaan jakaa vain 1 ja itse kutsutaan alkulukuja. Joten he vain kaksi divisors.
Esimerkiksi:
3 (tekijät ovat 1 ja 3);
7 (tekijät ovat 1 ja 7), jne.
Joten jos lasketaan, alkulukuja ovat äärettömään.
[2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19 ääretön]
Alkulukuja ovat aina pariton määrä, lukuun ottamatta 2, koska jos he olivat jopa, he olisivat olleet jaollinen 2, joka ei ole omaisuutta alkulukuja.

Composite numerotKaikki numerot muu kuin alkuluvut, paitsi 1, ovat yhdistettyjä lukuja, koska niillä on enemmän kuin kaksi tekijää. Eli yhdistettyjä lukuja voidaan jakaa 1, itse, ja jotkut muut numerot myös.
Esimerkiksi:
4 (tekijät ovat 1, 2 ja 4);
20 (tekijät ovat 1, 2, 5 ja 20), jne.
Myös tässä meillä on ääretön komposiitti numerot.
[2, 4, 6, 8, 9, 10, 12, 14, 15 ääretön]
Composite numeroita voi olla parillinen tai pariton riippuen tekijöistä ne ovat. Jos se on vähintään yksi parillinen määrä, se on parillinen luku. Jos sillä ei ole parillinen määrä sen tekijät, niin se on pariton luku.
Numero 1 luonnolliset luvut on poikkeus, koska tämä määrää ei voida luokitella prime tai yhdistetty luku.

Yhteenveto:

1. Prime numerot on 1 ja itsensä niiden tekijä, kun yhdistettyjä lukuja voi olla useampia tekijöitä kuin 1 ja itse.
2. Pienin alkuluku on 2.
3. Pienin yhdistetty luku on 2.