Ero Nykyinen ja hankaussähköäNykyinen vs hankaussähköä

Voitko kuvitella maailmaa ilman televisiot, tietokoneet, matkapuhelimet, autot, ja lamppu?

Sähkö on hämmästyttävä asia. Se on niin laaja opintoala, ja monet ihmiset ovat yhä se hämmentää. Sähkö on tehnyt valtava vaikutus elämäntapaamme. Voin 't kuvitella elämää ilman sähköä. Olemme tulleet riippuvaisiksi sen sovelluksia, jotka ovat tehneet elämämme erittäin mukava, miellyttävä, ja siedettävä.

Useimmat meistä vain nauttia sähkön, mutta don 't todella ymmärtää tieteen takana, ja ilmiöt liittyvät siihen. Nyt let 's yrittää ymmärtää kahta ilmiötä sähkön' 'Staattinen sähkö ja Nykyinen Sähkö.

Teknisesti sähkö on todella ilmiö itsessään, johon liittyy tilavuus tai liikkeen elektroneja.

Kun sähkö on levossa, sitä kutsutaan staattista sähköä. Se viittaa sähkövarausten että kerääntyä pintamateriaalien tai aineita. Nämä niin sanotut staattiset maksut pysyvät, kunnes ne ovat maadoitettu, tai tyhjentää.

Staattinen sähkö tuotetaan hankauksen tai äkillinen kontakti C esimerkiksi hieromalla kahta materiaalia toisiaan vastaan. Tavallisesti atomit ovat 'varauksettomia'. Näitä pidetään neutraaleja aineita, mutta ne voivat menettää tai saada elektroneja kitkan.

Hankaus menettely voi aiheuttaa atomien yksittäisten aineiden menettää elektroneja. Tämä menetys elektronien tekee aine tai materiaali tulee positiivisesti varautunut. Ylimääräiset protonit aiheutti aineen on positiivinen varaus. Toisaalta, aine, joka saa elektronit sanotaan olevan negatiivisesti varautuneita.

Tietyt atomit helposti menettää elektroneja, ja se menee samalla tavalla erityisen atomeja, jotka on taipumus hyväksyä niitä. Kun nämä kaksi ainetta hierotaan yhteen, mahdollisuuksien staattista sähköä on suuri. Periaatteessa ilmiö staattisen sähkön saavutetaan, kun on olemassa erottaminen positiivisten ja negatiivisten varausten.Nykyinen sähkön, toisaalta, on ilmiö liikkuvien elektronien erityisesti polku, tai suuntaan, kuten virta niiden läpi virtaavan johtavia materiaaleja. Nykyinen sähkön voivat olla peräisin eri lähteistä. Yleisimmin käytetty virtalähteenä sähkön paristojen. Nämä akut ovat riippuvaisia ​​kemiallisia reaktioita niiden sisällä tuottaa sähköä.

Nykyinen sähkön, valtavia määriä, tyypillisesti tuomat generaattorit. Voimalaitokset ovat monet näistä tuottaa valtavia määriä nykyisen sähkön. Ilmiö on yleensä ohjataan, ja vaatii elektronien virtaus pitkin polkua, joka on sopivasti kutsutaan 'sähkövirta'.

Yhteenveto:

1. Staattinen sähkö aiheuttaa kerääntymisen sähkövaraukset pinnalla esineitä, kun taas nykyinen sähkö on ilmiö virrasta elektronien johdinta pitkin.

2. Kun objektit hierotaan, menetys ja / tai voitto elektroneja esiintyy, mikä johtaa ilmiö staattista sähköä.

3. Nykyinen sähköä normaalisti ohjataan, ja se on enemmän käytetään ilmiö sähköä, lukemattomissa sovelluksissa.

4. Staattinen sähkö on yleensä hallitsematon, ja vain tapahtuu satunnaisesti.