Ero Zoom ja teleobjektiivejaZoom vs teleobjektiiveissa

Kun se tulee digitaalisen valokuvauksen, se on linssi, joka määrittää, miten keskittyä kohde. Sen sijaan käyttää prime (tai kiinteä polttopiste) linssit, zoom ja teleobjektiiveja luotiin tarjoamaan helpompaa aikaa ammunta. Suurin ero zoom ja teleobjektiiveja on etu ne tarjoavat. Zoomobjektiivien mahdollistavat vaihdella polttoväliä keskittyä aiheisiin vaihtelevien etäisyyksien tarvitsematta vaihtaa linssit. Teleobjektiivi on kompaktimpi kuin tavallinen linssi, mutta säilyttää samalla polttovälillä.

Yksittäinen zoom-objektiivi voi ottaa paikka useiden prime linssit mikä vähentää linssejä että valokuvaaja tarvitsee kantaa mukana. Ei ole epätavallista kuvaajille nykyään kuljettaa kaksi tai kolme linssit ympäri ja edelleen kattamaan tarpeellisia alueita. Se myös tekee tyhjäksi tarpeen muuttaa linssit koko ajan, joka ei ole ainoastaan ​​aikaa vievää, mutta voi myös altistaa anturin pölyn ja muut epäpuhtaudet.

Toisaalta, teleobjektiivi on muotoilu, jossa todellinen pituus linssiyksikön on lyhyempi kuin saavutetaan polttoväli. Hyöty teleobjektiiveja on käytännössä menettänyt lyhytpolttovälisen linssit (tyypillisesti alle 100 mm), mutta on varsin ilmeistä pidemmät. Kuvittele polttoväli 500mm; kun taas tavallinen linssi olisi yli puoli metriä pitkä, teleobjektiivi voi olla puolet pituudesta tai jopa vähemmän.

Tele- ja zoom eivät ole toisensa poissulkevia toisistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että linssi voi olla zoom-objektiivi, teleobjektiivi, molemmat tai ei. Zoomobjektiivien nykyisin vakiona nykyään sillä ne tarjoavat parhaan yhdistelmän joustavuutta hinta. Tele- ja telezoom linssit ovat erittäin suosittuja urheilu- ja luontokuvaajille koska ne ovat niitä, jotka tarvitsevat äärimmäisen polttoväleillä. Ei-teleobjektiivi, joka sopisi heille olisi erittäin pitkä.Valitsemalla välillä linssit on parasta tietää, mitä aiot käyttää sitä. Zoomobjektiivien ovat mitä useimmat ihmiset käyttäisivät kun teleobjektiiveissa ovat erityisiä, puhumattakaan tyyris, linssit, jotka on tarkoitettu erityisiin tarkoituksiin.

Yhteenveto:

1. Zoom objektiivit vähentää linssien tarvitaan taas teleobjektiiveja pienentää linssit.
2. Zoom-objektiivit ovat vaihtelevia polttoväli samalla teleobjektiiveja don 'T välttämättä tarvitse.
3. Teleobjektiivit ovat lyhyempiä kuin niiden polttoväliä mutta zoom-objektiiveja ei.