Ero ideaalikaasulain ja Real GasIdeaalikaasu vs REAL GAS

Valtioiden asia ovat nestemäisiä, kiinteitä, ja kaasu, joka voidaan tunnistaa kautta keskeisiä ominaisuuksia. Kuiva-ainepitoisuus on vahva koostumus molekyyliattraktio heille muotonsa ja massa, nesteiden muodoltaan konttikapasiteettiaan koska molekyylit liikkuvat, joka vastaa toisiaan, ja kaasut leviävät ilmaan, koska molekyylit liikkuvat vapaasti. Ominaisuudet kaasut ovat hyvin erilaisia. On kaasut, jotka ovat riittävän vahvoja reagoida muun aineen, on jopa hyvin voimakas haju, ja jotkut voidaan liuottaa veteen. Täällä voimme huomata joitakin eroja ideaalikaasu ja todellista kaasua. Käyttäytyminen todellinen kaasuja on hyvin monimutkainen, kun käyttäytyminen ihanteellinen kaasujen on paljon yksinkertaisempi. Käyttäytymistä todellinen kaasu voi olla konkreettisempi ymmärtämällä täysin käyttäytymisen ideaalikaasun.

Tämä ihanne kaasu voidaan pitää 'Massapisteen'. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että hiukkanen on erittäin pieni, kun sen massa on lähes nolla. Ideaalikaasu hiukkanen, ei siis ole äänenvoimakkuutta todellinen kaasu hiukkanen ei ole todellisen määrän koska todellinen kaasuja koostuvat molekyylien tai atomien, jotka tyypillisesti vievät tilaa, vaikka ne ovat erittäin pieniä. Vuonna ideaalikaasu, törmäyksen tai iskun välillä hiukkasten sanotaan olevan joustava. Toisin sanoen, ei ole houkutteleva eikä vastenmielinen energia sisältyy myös törmäys hiukkasia. Koska on puute hiukkasten välinen energia kineettinen joukot pysyvät ennallaan kaasumolekyyleistä. Sen sijaan, törmäykset hiukkasten todellinen kaasuja sanotaan olevan ei-elastinen. Real kaasuja muodostuu hiukkasista tai molekyylejä, jotka voivat houkutella toisiaan hyvin vahvasti menot vastenmielinen energian tai vetovoima, kuten vesihöyryn, ammoniakki, rikkidioksidi, ja jne.

Paine on paljon suurempi ideaalikaasu verrattuna paine todellinen kaasun koska hiukkaset eivät ole houkuttelevia voimia, jotka mahdollistavat molekyylien pidätellä kun ne törmäävät vaikutusta. Siten hiukkaset törmäävät vähemmän energiaa. Erot, jotka ovat erillisiä välillä ihanteellisia kaasujen ja todellinen kaasuja voidaan pitää selvimmin, kun paine on korkea, nämä kaasu- molekyylit ovat suuria, lämpötila on alhainen, ja kun kaasun molekyylit ote vahva vetovoimat.

PV = nRT on yhtälön ideaalikaasun. Tämä yhtälö on tärkeää sen kyky yhdistää yhteen kaikki olennainen ominaisuudet kaasuja. T tarkoittaa lämpötilalle ja tulee aina mitata Kelvin. 'N' tarkoittaa moolimäärä. V on tilavuus, joka on yleensä mitataan litroina. P tarkoittaa painetta, jossa se mitataan tavallisesti tiloissa (atm), mutta voidaan myös mitata pascaleina. R pidetään ideaalikaasu vakio, joka ei koskaan muutu. Toisaalta, koska kaikki todelliset kaasut voidaan muuntaa nesteitä, Hollanti fyysikko Johannes van der Waals keksi muokattu versio ideaalikaasun yhtälön (PV = nRT):

(P + a / V2) (V C b) = nRT. Arvo 'a' on vakio ja 'b', ja siksi pitäisi määrittää kokeellisesti kullekin kaasulle.

YHTEENVETO:1. Ihanteellinen kaasu ei ole varmaa äänenvoimakkuutta todellinen kaasu on varmaa tilavuuteen.

2. Ihanteellinen kaasu ei ole massa taas todellista kaasua on massa.

3. Törmäys ideaalikaasun hiukkasista on joustava, kun taas ei-elastinen todellista kaasua.

4. Ei energia osallisena törmäyksessä hiukkasten ideaalikaasun. Törmäys hiukkasia real kaasu on houkutella energiaa.

5. Paine on korkea ideaalikaasu verrattuna todellisiin kaasua.