Ero Dominant ja ResessiivisenäDominant vs Peittyvä

Genetics on tiede perintötekijöitä, geenejä, ja erot elävät organismit. Se on biologinen tieteenala, joka käsittelee rakenteen ja geenien, niiden käyttäytymisestä ja malleja perintönä vanhemmilta jälkeläisille.

Kun on kyse ihmisten, sillä jokainen muodostuu liitto muna ja siittiösoluissa molemmat vanhemmat, diploidi solu, joka sisältää tarvittavat geneettiset materiaaleja luoda hänelle on kehittynyt. Tämä geneettinen materiaali koostuu kromosomien yksittäisten geenien tai alleeleja, jotka sisältävät tiettyjä piirteitä. Jokaisen piirre, yksilöllinen ostaa kaksi kopiota geeneistä tai alleelien, yksi äidiltä ja toinen isältä.

Jos kahden alleelin molemmilta vanhemmiltaan ovat samankaltaisia, jälkeläisiä on homotsygoottinen, ja jos ne ovat erilaisia, jälkeläisiä on heterotsygoottinen jolloin vahvempi, näkyy jälkeläisten kun heikomman peittyy.

Alleeli tai geeni, joka näkyy kutsutaan 'määräävän' ja alleelin, joka on naamioitu kutsutaan 'resessiivinen.' Resessiivinen alleelien tai geenit näkyvät vain, jos jälkeläisissä perii väistyvä kopioita piirre molemmista vanhemmista.

Hallitseva geenit ovat yleensä niitä, jotka ovat Usein havaitaan jälkeläisten ja siirtyy seuraaville sukupolville, kun taas resessiivinen geenejä näkyy vain muutaman sukupolven ja lopulta katoaa. Hallitseva geenit edustavat isoilla kirjaimilla ja resessiivinen geenejä edustaa pieniä kirjaimia. On olemassa kolme yhdistelmiä genotyyppien tai alleelien: AA (vastaanottaa hallitseva piirteitä molemmilta vanhemmat), Aa (vastaanottaa hallitseva piirre vanhemmalta ja väistyvä piirre muista), ja aa (vastaanottaa resessiivinen piirteitä molemmilta vanhemmiltaan).Silmien väri on yksi esimerkki, jossa hallitseva geenit maski resessiivinen geenejä. Jos toinen vanhemmista on ruskeat silmät ja toinen sininen, ruskea on hallitseva väri ja sininen on resessiivinen.
'AA' merkitsisi sitä, että jälkeläiset on ruskeat silmät vastaanottaa hallitseva geenit molemmat vanhemmat; 'Aa', että hänellä on ruskeat silmät resessiivinen geeni peittää hallitseva; ja 'aa', että hänellä on siniset silmät, koska hän saa resessiivinen geenejä molemmilta vanhemmiltaan.

Jos kyseessä on yksittäinen 's hiustyypeille, jos molemmat vanhemmat ovat suorat hiukset, jälkeläisillä on varmasti suorat hiukset. Jos toinen vanhemmista on kiharat hiukset ja muut suorat hiukset, joko jälkeläinen saa suora, kihara tai aaltoileva karva riippuen geneettisestä alleeleista molempien vanhempien.

Yhteenveto:

1. Yksittäisen vastaanottaa kaksi kopiota piirre, että hän perii hänen vanhempansa, yksi äidiltä ja yksi isältä, joista yksi hallitseva ja toinen väistyvä.
2. määräävän geeni on sellainen, joka on vahva, kun taas resessiivinen geeni on sellainen, joka on heikko.
3. hallitseva geeni näy piirre kun resessiivinen geeni, vaikka edelleen läsnä, on naamioitu piilottaa tai hallitseva geeni.
4. resessiivinen geeni näkyy vain, jos jälkeläinen perii resessiivinen geenejä molemmilta vanhemmiltaan.