Ero Japanin ja Euroopan feodalismiJapani vs. Euroopan feudalism

Feudalism voi epämääräisesti viitata valtiomuoto koostuu hajautetun yhteiskuntapoliittisen järjestelmä, jossa heikko monarkia yrittää hallita alueilta sen, mutta ei fyysisesti osa sen valtakunnan käyttäen vastavuoroisia sopimuksia alueellisen johtajia.

Klassinen määritelmä feodalismin viitataan Euroopan poliittisen järjestelmän keskiajalla, joka koostuu joukosta vastavuoroisen sotilaallisia sekä lakisääteiset tehtävänsä ne oli pakko tehdä keskuudessa aateliset, jotka olivat sotureita. Tämä keskityttiin kolmeen käsitteet herrain vasallit ja läänitysten.

Vaikka feodalismin pidetään laajalti eurooppalainen keksintö, eräänlainen feodalismiksi keksi Japani, suunnilleen samana ajanjaksona että eurooppalainen feodalismia oli huipussaan, joka on täysin riippumaton eurooppalaisen järjestelmän. Se 's tärkeää huomata, että nämä kaksi feudalistic yhteiskunnissa näytteillä joitakin yhteisiä käytäntöjä ja periaatteita, mutta kuitenkin poikkesi useissa tärkeissä kysymyksissä.

Määrittävä piirre feudalistic yhteiskunta maanomistukseen, ja sekä japanilaisten ja eurooppalaisten oli maanomistukseen kasteihin, sekä ne, jotka ei tehnyt 't oma maa aikana keskiajan. Toisin kuin Euroopan Feodalismin Japani feodalismin ei ollut todellista pyramidi muoto, jossa hierarkian 'huonompi' aatelisten ollessa puheenjohtajana toimii hallitsija. Tämä johtui lähinnä kahdesta seikasta: ensinnäkin, japani viranomainen oli keskitetty tapauksen oli Euroopan kansallisvaltiot. vaikka suurin osa paikallisten aristokraattien maksanut keisari huuli -palvelu, Japan 's maasto teki vaikeaksi keisari täysin hallita paikallisten aristokratian, joten paikalliset aateliset Japanissa paljon tehokkaampia kuin eurooppalaiset. Toiseksi, vaikka Japanin 's huonompi aatelisto (samurai) olivat uskonnollisesti uskollisia paikallisille herrojen, herrojen tehnyt' t antaa heille maata omistaa, kun taas Euroopan aatelisto sai maata vastineeksi aikaa armeijassa. Samurai sen sijaan sai tuloja paikallisen herroja, riippuen tuotteen poistaminen herra 's maa.Vaikka samurai saattanut olla palvelijoita, ne eivät toimi mailla samalla tavalla kuin he tekivät Euroopassa. Knights Euroopassa oli maaorjia jotka pyrkisivät maataan saaneensa päässä herrojen.
Oikeudelliset rakenteet Euroopan ja Japanin feudalistic hallitukset olivat ilmeisesti täysin erilainen. Eurooppalainen järjestelmä perustuu roomalaisen ja germaanisen lakia, sekä katolisen kirkon, kun taas Japanin järjestelmä perustuu kiinalaisen kungfutselaisen lakia ja buddhalaisuus. Näiden erojen vuoksi, feodaalinen järjestelmiin Euroopassa ja Japanissa kehitetty eri aikoina.

Feudalism oli suurelta osin perustettu koko Euroopassa 9.-luvulla, mutta se ei ollut 't kunnes 12-luvulla, että se alkoi suodatetaan Japani alueelle.
Erityisesti yksi tärkeä samankaltaisuus kahden järjestelmän, oli se, että molemmat olivat perinnölliset kasti feodaalisen järjestelmiä, jossa talonpojat ollut mitään mahdollisuuksia tulla osa 'hallitsevan klaani'.

Yhteenveto:
Euroopan feodalismin oli melko vanhempi kuin Japanin järjestelmä, jolla on perustettu vuonna 9. ja 12. vuosisatojen vastaavasti.
Eurooppalainen järjestelmä oli keskitetympi kuin Japanin järjestelmä, koska japanilainen keisari ei ollut täysin hallita paikallisten aristokratian.
Euroopan feodalismin perustui germaaninen lakia, kun taas Japani feodalismista perustui Kiinan konfutselaisen lakia.