Ero itsevaltiuden ja perustuslaillinen monarkiaItsevaltiuden vs Monarkia

Ero itsevaltiuden ja perustuslaillinen monarkia on, että absoluuttinen monarkia, hallitsija pitää ylin tai absoluuttinen valtuuksia, kun taas perustuslaillinen monarkia, valtionpäämies on perinnöllinen tai valitsi hallitsija.

Laki sisällä perustuslaillinen monarkia voisi olla erilainen kuin oikeuden absoluuttinen monarkia. Erot absoluuttisen ja perustuslaillinen monarkioita nousseita kuudestoista ja seitsemästoista vuosisatojen monissa Euroopan maissa kokeillut absolutismin ja perustuslaillisten kuningaskunnat.

Itsevaltiuden kutsutaan myös epädemokraattista monarkian ja perustuslaillinen monarkia kutsutaan myös liberaali monarkia. Absoluuttinen monarkia, kuningas tai kuningatar sääntöjen ehdottoman ja kokonaisteho taas perustuslaillinen monarkia kuningas tai kuningatar on rajallinen voimia, sillä he hallitsevat yhdessä parlamentti tai hallintoelin. Toisin sanoen, kuningas tai kuningatar absoluuttinen monarkia on diktaattori.

Absoluuttinen hallitsija on oikeus tehdä kaikki taloudelliset ja muut valtion -aiheiset päätöksiä maan taas perustuslaillinen monarkia, eduskunta vastaa talous- ja ulkoasioiden politiikkoihin jne aloittamisesta perustuslaillinen monarkia oli mahdollista, kun hallitsijoista alkoi väärin valtuuksiaan. He alkoivat uskoa, että Jumala valitsi heidät ja antanut heille valtuuksia. Tämä asenne osoittautui tuhoisia eheyden ja turvallisuuden maidensa. Absoluuttinen monarkia aloitettiin lasku kirkon ja osittain uskonnollista tai pyhien sotien. Kuitenkin hyvä absoluuttinen hallitsija voi olla edullista ottaa huomioon, vastuuton hallitsija absoluuttisella valtuudet voi olla hyvin vaarallista.

Absoluuttinen hallitsija ei ole oikeudellisesti sido taas perustuslaillinen hallitsija on laillisesti sitovat perustuslaissa maansa. Absoluuttinen monarkia, hallitsija saa valtuudet joko perinnöllisyys tai avioliiton. Vuonna perustuslaillinen monarkia, pääministeri valitaan joko suoraan tai välillisesti. Toisin kuin absoluuttinen monarkia, pääministeri on perustuslaillinen monarkia tosiasialliseen poliittista valtaa.

Iso-Britannia, Kanada, Australia, Ruotsi, Malesiassa, Luxemburg ja Jordan ovat kansojen, joilla on perustuslaillinen tai rajoitettu monarkia järjestelmä taas Brunei, Saudi-Arabia, Vatikaani, Swazimaa, Oman ja Qatar ovat joitakin harvoja kansoja, jotka edelleen ovat ehdoton hallitsijoista .Yhteenveto:

1. Absoluuttinen monarkia tai epädemokraattisten monarkia lähettää ehdoton valtuudet hallitsija joka toimii diktaattori tai pään valtion.

2. Monarkia tai vapaiden monarkia rajatusti valtuudet hallitsijan kuten monarkia Englannissa.

3. perustuslaillinen monarkia, pääministeri valtion pitää suurimman valtuudet ja poliittisen tehokkuuden.

4. Absoluuttinen hallitsijoista aloitettiin vuoksi pyhien sotien ja lasku kirkon.