Ero Kapitalismi ja sekataloudenKapitalismi vs sekatalous

On ollut elpyminen talousjärjestelmässä tunnetaan kapitalismin kuluneiden kahden vuosikymmenen aikana. Tämä johtuu kynnyksellä vapaakaupan, mikä johti esteetön tavaroiden ja palvelujen paitsi eri puolilla maata alueilla, mutta myös kansainvälisesti. Kapitalismi on virallisesti määritelty järjestelmänä, jossa jakelun ja tuotannon on vain yksi tavoite mielessään: voitto. Kapitalismi käsittää yksityisomistukseen laitosten ja ehkäisee valtion puuttuminen talouteen. Ranskan aikavälillä laissez faire, on tavallisesti käytetään tukemaan kapitalismin. Laissez faire toteaa, että hallituksen ei pitäisi valvoa tekijänoikeuksien ja ei pitäisi pyrkiä ohjaamaan taloutta.

Kapitalismi ensimmäinen syntyi vuonna 1600, kun seuraaja feodalismin. Kapitalismi merkkinä nousu teollistumisen, ja 1900-luvulla, tuli tiiviisti yhteydessä todetut termin globalisaatio. Nousu kapitalismin West aiheutti taloudellista hyvinvointia maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Iso-Britannia. Muissa maissa ympäri maailmaa vähitellen omaksuneet ihanteita kapitalismin. Jotkin maat omaksuivat kapitalismia kokonaan, kun taas toiset päättivät hyödyntää sitä vain osittain.

On useita syitä, miksi jotkut maat olivat hitaita hyväksymisessä kapitalismissa. Yksi syy on, että joissakin maissa oli kommunisti suuntautumista. Kommunismi perustui ihanteet Karl Marx, jotka uskoivat, että kapitalismin yleensä pudottamaan maa 's resursseja varakas muutama, kun taas suuremman yleisön languished keskiluokkainen, tai vielä pahempaa, marginaalinen asema. Hyvä esimerkki maasta, joka ei heti omaksua kapitalismi on Kiinassa. Nyt kuitenkin, vaikka maissa kommunistiset taipumukset ovat mukana kapitalismin jossain määrin. Onhan kapitalismi on keino saada maa 'kansantaloudelle suuremman maailmantalouteen. Tällaisia ​​maita ovat talouspolitiikkaa, joka kaiku ihanteita kapitalismin, kuten sallivat yksityiset tahot ostaa tai ottaa haltuunsa valtion laitokset.

Tällaisia ​​maita edelleen varauksellisesti suhteen määrää ja luonnetta toimielimet voivat omistaa yksityinen sektori. Tasapainon säilyttäminen yksityisen ja julkisen omistuksen kutsutaan kuin sekatalouden. Toisin kapitalismi jonka tarkoituksena ei valtion väliintuloa, sekoitettu talous mahdollistaa valtion väliintuloa ja omistuksen jossain määrin.

Jotkut ihmiset ovat verranneet sekatalouden olevan yhdistelmä kapitalismin ja sosialismin. Ihanteet sosialismin ovat täysin päinvastainen kuin kapitalismin. Sosialismi väittää, että hallituksen pitäisi olla omistusoikeus kaikkien toimielinten ja on vastuussa tuotannon ja jakelun tavaroita ja palveluja. Sekoitettu talous yhdistää sekä kapitalismin ja sosialismin säilyttämällä tasapaino yksityisen ja julkisen omistuksen. Monissa maissa katso sekatalous etuna, koska se mahdollistaa molempien edut hallituksen ja yksityisiä tahoja kukoistaa. Sekoitettu talous kuitenkin useimmiten taipumus olla puolueellinen kohti kapitalismia.

Yhteenveto1. Kapitalismi käsittää yksityisomistukseen laitosten ja ehkäisee valtion puuttuminen talouteen. Päätavoitteena kapitalismi on voitto.

2. Toinen tapa kuvata kapitalismi on kautta ranskalainen termi laissez faire, joka väittää, että hallituksen pitäisi puuttua tekijänoikeuksia ja taloudelle kokonaisuudessaan. Kapitalismi kulkee käsi kädessä globalisaation.

3. Kaikki maat omaksua kapitalismin kokonaan. Jotkin maat haluavat säilyttää tasapaino yksityisen ja julkisen omistuksen. Tällaisia ​​maita hyödyntää ajatusta sekatalouden.

4. sekatalous on tasapaino sosialismin ja kapitalismin. Tämän seurauksena jotkut toimielimet ovat omistaa ja ylläpitää valtion, kun taas toiset ovat omistuksessa yksityisellä sektorilla.