Ero YK: n turvallisuusneuvostolle ja YK: n yleiskokouksenYK: n turvallisuusneuvosto vs YK: n yleiskokouksen

Toisen maailmansodan organisaatio luotiin lopettamiseksi ja ehkäisemiseksi sodan tärkeimpien esityslistan yhdistää kansoja kautta harjoittaa vuoropuhelua. Tämä järjestö oli aiemmin nimeltään League of Nations ja luotiin taistelemaan natsien ja Japanin imperiumin aikana toisen maailmansodan. Nyt tämä järjestö on nimeltään YK. Pohjimmiltaan YK ei ainoastaan ​​estä sotia tapahtumaan suurissa maissa, se myös päätyy köyhyydestä ja on ohjelmia sitoutunut tekemään jokaisen kansalaisen maailmassa paremmin.

YK työskentelee niin monia erittäin tärkeitä virastot ympäri maailmaa. Nämä virastot ovat Maailman terveysjärjestön (WHO), Maailman elintarvikeohjelma (WFP) ja YK: Children 's Hätärahasto (UNICEF). YK: lla on monia erilaisia ​​aliorganisaatioissa jotta se voi täyttää tehtävänsä eri puolilla maailmaa . kuusi useimmat kiinteä elimet YK ovat yleiskokous, turvallisuusneuvosto, talous- ja sosiaalineuvoston, sihteeristö, Kansainvälinen oikeusneuvos ja YK huoltohallintoneuvoston.

YK ja YK: n yleiskokous ovat kaksi tärkeintä elimet YK. On tärkeää keskustella ja oppia, mitä nämä elimet ovat kaikki noin.

Ensimmäinen Olkaamme kaivaa mitä YK: n turvallisuusneuvostossa on kyse. Tämä elin pidetään tärkein elin, koska se on vastuussa pitää rauhan ja turvallisuuden kaikkialla maailmassa. Turvallisuusneuvosto on määritetty tuomaan tai ylläpitää rauhaa maailmassa etenkin sodan runtelemassa alueilla. Tämä elin toimii myös poliisin maailman kuin niissä asetetaan sopiva seuraamuksia jäseniä, jotka rikkovat lakeja. Viidestä pysyvästä jäsenestä SC ovat Yhdysvallat, Britannia, Kiina, Ranska ja Venäjä. On 125 enemmän kuin pysyviä jäseniä, jotka on vain 2 vuotta. SC jäsenillä on myös veto-oikeus, jos se on eri mieltä ehdotuksen jäsenistä.

YK: n yleiskokous toisaalta on myös yksi tärkeimmistä elinten YK. Tämä elin koostuu 192 jäsenmaissa. GA vastaa nimittää jotka voivat olla osa SC ei-pysyvä jäsen. GA vastaa myös talousarvion YK. Ja GA on myös yksi antaa suosituksia, nimeltään yleiskokouksen päätöslauselmat, eri elinten ja virastojen UN. GA voi antaa suosituksia suhteen tahansa aiheesta keskustellaan YK paitsi rauhaa ja turvallisuutta, joka on piiriin SC.

On monia merkittäviä eroja turvallisuusneuvoston ja yleiskokouksen. Ensimmäinen on jäsenmäärä kunkin elimen on, turvallisuusneuvosto ottaa 5 pysyvää jäsentä ja 15 ei pysyviä jäseniä ja YK: n yleiskokouksen toisaalta on 192 jäsentä. Toinen ero on, että yleiskokouksen on demokraattinen, koska heillä on äänestää ennen kuin ne pääsevät päätöslauselman. YK: n turvallisuusneuvosto kuitenkin vain antaa ratkaiseva valta 5 suurvallat maailmassa.YHTEENVETO:

1.

Turvallisuusneuvoston vastaa rauhan ja järjestyksen, kun YK: n yleiskokouksen vastaa budjetin ja suosituksia.
2.

Turvallisuusneuvoston on vähemmän jäseniä kuin yleiskokouksessa.
3.