Ero Sosialismi ja LiberalismiSosialismi vs Liberalismi

Termit 'sosialismi' ja liberalismin 'käytetään paljon nykyään, ja monet ihmiset usein virhe yksi muilla. Jotta eroa näiden kahden käsitteen, täytyy pitää mielessä selkeä eroja määrittelemällä vallitseva ideologia jokaisen aikavälillä. opinkappaleisiin sosialismin väittävät, että valtion pitäisi käytellä yhteensä taloudellisen vallan manipuloimalla tavaroiden hinnat ja palkkojen voimakas.

Lisäksi sosialismi vaatii ihmiset alistumaan oikeusvaltiota. Vastineeksi niiden noudattamista, kansalaisille tarjotaan resurssit säännösteltyä hallitus. Toisaalta, liberalismi on haastavampaa määrittää, koska se on edelleen jaettu klassisen ja modernin liberalismin. Klassinen liberalismi todetaan, että hallituksen pitäisi hallita laitoksen varmistaakseen, että se on edelleen palvella ihmisiä, maksutta. Klassinen liberalismi ei näe mitään tarvetta hallitusta valvomaan lain ja järjestyksen ja alistaa sen kansalaisten alla rauta oikeusvaltion ja järjestyksen. Kuitenkin moderni liberalismi veers pois tästä ideologiasta lisäämällä uuden käänteen.

Moderni liberalismi väittää, että syrjään varmistaminen taloudellista ja poliittista turvallisuutta, se on myös hallituksen 's työtä häiritä ihmisiä' s day-to-day asioihin säilyttääkseen sosiaaliturvaan. Moderni liberalismi, itse asiassa voidaan verrata sosialismiin, koska molemmat väittävät, että hallitus voi tehokkaasti kohottaa kansalaistensa paitsi hyödyntämällä kontrolloi taloutta tai yksityiset laitokset, mutta myös pitämällä tiiviisti kansalaisia ​​varmistamaan, että mikään heistä tulee kumouksellisen. Monet nykypäivän poliitikot ovat tukeneet modernin liberalismin, koska he uskovat, että hallitus voi ratkaista kaikkia ongelmia, kun se on myönnetty kokonaisteho. Nämä poliitikot huomauttavat eriarvoisuutta eri luokkien yhteiskunnassa, ja ehdottaa uudistuksia, aluksi näyttävät suosivan köyhiä ja syrjäytyneitä, mutta lopulta vain antaa hallitusta syytä laajentaa toimivaltaansa rajoittaa yksityisten etujen. Ja vaikka liberaalit näyttävät puolestapuhuja uudistukset hallituksen politiikkaa, ne ovat edelleen käsittää samat vanhat poliittisen rakenteen edelleen niiden omat tavoitteensa. Edesmennyt Yhdysvaltain presidentti Franklin Roosevelt itse määritelty liberalismin kuin 'valopilkku kaukonäköisistä konservatiivinen' ja myös 'uudistus mitä haluat säilyttää.'

Kapitalistit ja kannattajat demokratian uskovat, että sosialismi ja moderni liberalismin vahingoittavat taloudellista kehitystä. Koska tavaroiden hinnat ja palkkojen työntekijöiden ohjataan suoraan hallituksen, yksityisessä omistuksessa yritykset ja laitokset eivät voi kukoistaa alle sosialistinen tai moderni liberalistisen valtion. Ihmiset, jotka arvostavat sananvapautta ja ihmisoikeuksia samoin vastustavat sosialismin ja moderni liberalismi, koska he uskovat, että tällainen ideologiat rajoittamaan kansalaisten 'oikeutta valita, mitä tuotteita ostaa, mitä työ ottaa, mitä uskontoon omaksumaan. Vaikka moderni liberalismi on hienovaraisempaa ja sulava kuin sosialismia, se silti päätyy antamaan liikaa valtaa hallituksen varjolla taloudellisia, poliittisia ja sosiaaliturva.Yhteenveto

1. Sosialismi sanoo, että ainoastaan ​​myöntämällä valtion koko taloudellinen ja poliittinen valta voi taloudellista kehitystä ja kansalaisten tasa-arvo voidaan saavuttaa.

2. Klassinen liberalismi sanoo, että valtion tulisi vain ottaa toimielin varmistaa, että kansalaiset voivat vapaasti hyödyntää kyseisen laitoksen 's palveluja. Klassinen liberalismi ei edellytä perusteellista noudattamisen valvonta lain ja jotta päästäisiin taloudellista kehitystä ja tasa-arvoa.