Ero TKO ja KOTKO vs KO

Nyrkkeily, joka tunnetaan myös nimellä pugilism, on erittäin suosittu torjumiseksi urheilussa. Nyrkkeilyottelu, kaksi ihmistä kilpailevat keskenään käyttämällä nyrkkejään. He taistelevat kunnes yksi heistä ei pysty mennä tai kunnes ottelu on pysäytetty loukkaantumisen takia yhden tai molempien taistelijat. Hävittäjät on oltava samanpainoisia ja valvoo jokin erotuomari.

Sumerilaisten olivat ensimmäiset harjoittaa nyrkki taistelee 3. vuosituhannella eKr käyttämällä paljain nyrkkejään. Fist taistelevat käsineiden käyttöä ensin tehty saaria Kreetaa ja Sardinian 1500-900 eaa.

Tänään, nyrkkeily on tehdä koko urheilu-rakastava maailma. Se tehdään käsineitä joukon yhdestä kolmeen minuutin välein tai kierrosta. On neljä tapaa voittaa nyrkkeilyottelusta:

Jos vastustaja rikkoo sääntöä ja on esteellinen, toinen nyrkkeilijä voittaa ottelun.
Jos jälkeen sovitun määrän kierroksia ei pysähtyminen taistelussa, voittaja määräytyy erotuomari 'päätöksen tai tuomareiden' tuloskortit.
Jos vastustaja on tyrmätty (KO) ja ei pysty ohittamaan ennen erotuomari laskee kymmenen sekuntia, toinen nyrkkeilijä voittaa tyrmäyksellä (KO).
Jos vastustaja loukkaantuu taistelun aikana eikä pysty mennä, sitä pidetään teknisellä tyrmäyksellä (TKO) ja toinen nyrkkeilijä voittaa.

Voitto jonka tyrmäyksellä tarkoittaa, että voittaja voitti aiheuttamalla vastustajansa tajuton ja kykenemätön nousemaan sisällä kymmenen sekunnin että erotuomari laskee. Hänen vastustaja ei pysty nousemaan ja ei ole valmis puolustamaan itseään.Jotkut nyrkkeily organisaatiot käyttävät 'kolme kertaa alas', jossa nyrkkeilijä menettää taistelua, jos hän on pudotti kolme kertaa samalla kierroksella. Tämä tapahtuu, jos nyrkkeilijä menee alas yksi polvi jälkeen iski.

Tekninen tyrmäys voittaa, toisaalta, tarkoittaa, että taistelu on pysähtynyt, koska häviäjä saavat enemmän satuttaa jos taistelu jatkuu. Hän on tajuissaan, mutta ei tee mitään tai hyvin vähän puolustautua tai taistella.

Yhteenveto:

1. tyrmäys tai KO on win, jossa vastustaja ei pysty ohittamaan ennen erotuomari laskee kymmeneen kun teknisellä tyrmäyksellä tai TKO on win, jossa taistelu on pysähtynyt, koska vastustaja ei kykene mennä.
2. Knockout on, kun vastustaja on sulatettu tajuton eikä ole valmis nousemaan ja puolustaa itseään samalla teknisellä tyrmäyksellä on, kun vastustaja katsotaan hyvin loukkaantunut ja voi mennä ja varmasti satuttaa itseään enemmän, jos saisi jatkaa taistella.