Ero Bone Scan ja luun tiheyden ScanEro Bone Scan ja luun tiheyden Scan

Koska vuotiaista paljon terveyteen liittyviä kysymyksiä tulevat pintaan. Iho, joka oli kerran nuorekas ja kireällä, vanhenevat ja roikkuva, liitokset, jotka notkea tulla nivelvaivoista ja jäykkä ja luita, jotka olivat vahvoja ja tough- heikkenee ja muuttuu hauraaksi. Meillä on 208 luut elimistössä, jos jokin näistä merkittävästi heikentää niin kehon osia voidaan heittää pois tasapainosta vaikuttavat yleistä fyysistä terveyttä.

Tänä aikana lääkärit suosittelevat sarjan testi estämiseksi diagnosoida tiettyjä ehtoja tuomat kulumisesta. Hyvä diagnostinen tentit havaita näkymätön lääketieteellisiä ongelmia, mutta se ei aina pidä paikkaansa. Käynnissä nämä tutkimukset auttavat estämään vakavia lääketieteellisiä kysymyksiä, jos ongelma havaitaan varhaisessa vaiheessa. Luukuvaus ja luun tiheyden skannaa muutamia testejä, olisi tehtävä vuosittain, kun olet saavuttanut keski-ikää. Jotkut ihmiset ajattelevat, että nämä testit ovat pelottavia ja kivuliaita, mutta nämä ovat itse asiassa melko turvallinen ja suhteellisen kivuttomasti menettelyjä.

Bone Scan

Luu skannaus on erikoistunut diagnostinen menettely vahvistaa erityiset lääketieteellisiä kysymyksiä luut. Se on ydin- radiologia testi, joka käytetään radioaktiivista ainetta yleisesti tunnettu merkkiainetta tai radionuklidin. Aine ruiskutetaan verenkiertoon suoralla IV tai IV-infuusio. Jakso 2-3 tuntia tarvitaan antaa merkkiaineen holkki sisällä luukudoksia. Merkkiaineen lähettää eräänlainen säteily- gammasäteilyä, joka mahdollistaa skannerin käsitellä tietoa kautta kuvia luita.

Skanneri, joka tallentaa kuvat luiden tai luuranko on ainutlaatuinen kamera analoginen 'geigerlaskuri' C se käyttää elokuva kaapata radioaktiivisuudesta. Toimenpide kestää 30-90 minuuttia.

Alueet keskittyminen joissa radionuklidi kiristysholkit, näkyä mustana kuvia. Nämä tummat täplät yleensä osoittaa olosuhteet, kuten:


 


murtumia

infektiot

luukasvaimet

Niveltulehdus


Bone syöpä

Bone trauma

Muut luun, mukaan lukien osteoporoosi 

Ei ole haitallisia riskejä tätä menettelyä. Radioaktiivinen komponentti on minimaalinen ja häviää muutamassa tunnissa. Injektio merkkiaineen voi aiheuttaa hieman epämukavuutta, mutta se on siedettävissä useimmille potilaille. Ainoa ongelma, joka on harvoin esiintynyt tämän toimenpiteen aikana, on allerginen reaktio yksilöitä, jotka ovat yliherkkiä radionuklidin.

Luuntiheyden Scan

Luun tiheys skannaus joskus kutsutaan DEXA (Dual X-ray absorptiometry Test) on yksi helpoimmista diagnostisten tentit sinulla tulee koskaan olemaan. Kaikki se kestää on sinulle selällään pehmustetulle pöydälle kun skannaa matalalla annoksella röntgen mitata mineraalitiheyden luun. Normaalisti tentti liittyy skannaus seuraavasti:

Lannenikamaa tai selkärangan alaosan

Lantion tai yläosa reisiluun

Luut kyynärvarren

Luut ranteen

* Nämä ovat luut elin, joka on taipumus ohut ja katkaista helposti.

Koko menettely kestää vain muutaman minuutin, mutta ennen tätä, asiaa sairaushistoria ottamista vaaditaan. Menettely ei suinkaan aiheuttaa klaustrofobinen ja säteily on vähäinen, jopa röntgenhoitajalle joka toimii koneen ei tarvitse suojaa ja mahtuu lähellä.

Ei ole ikävä valmistautuminen luuntiheyden scan, sinun tarvitsee tehdä, on poistaa metalliesineitä C kuten kolikoiden, jewelries, napit ja vetoketjut. Metallit voivat häiritä seurauksena, minkä vuoksi potilaat pyydetään pukeutua puku voidaan turvallisesti skannata.Kun on suoritettu loppuun, pisteet tulee olemaan muodoltaan T-pisteet. Alla on parametreja, kuinka T-pistemäärä tulkitaan:


 

T-Score

tulkinnat-1. 0

 

-1. 0--2. 5

 

-2. 5 ja alle

Luut ovat terveitä, normaali ja vahva

 

Luut ovat alkaneet tämän ja olet todennäköisesti vaarassa osteoporoosi

 

Osoittaa, että sinulla on jo osteoporoosi