Ero CSS ja SIADHCSS vs SIADH

CSS on oireyhtymä, johon liittyy nekroosi pienten ja keskisuurten verisuonten, koska autoimmuunisairaus vaskuliitti. SIADH liittyy liiallinen eritys ADH tai antidiureettisen hormoneja.

CSS

CSS tarkoittaa Churg-Straussin oireyhtymä. On myös nimitystä Allergiset Granulomatosis. Oireyhtymä liittyy autoimmuunisairaus vaskuliitti, jotka vaikuttavat pienten ja keskisuurten alusten. Vaskuliitti viittaa ryhmään sairauksia (heterogeeninen), jossa verisuonet tuhotaan tulehdus.

Vaskuliitti johtuu pääasiassa johtuu leukosyyttien. CSS, autoimmuuni vaskuliitti johtaa kuolion. Nekroosia viittaa ennenaikaisen kuoleman elävien solujen ja kudosten. Kuolion johtuu ulkoisista tekijöistä, kuten toksiinit, infektiot, ja trauma.

CSS on lähinnä verisuonia ruoansulatuskanavan, keuhkot ja ääreishermojen. Se vaikuttaa ihon, sydämen ja munuaisten samoin. CSS on luokiteltu harvinainen sairaus, ja on ei-tarttuvien ja ei-inheritable.Diagnosis sisältää positiivisen tuloksen vähintään 4 tai enemmän (pois 6) testeistä tunnistaa sen.

CSS on kolmivaiheinen. Ensimmäinen vaihe CSS liittyy puhkeamista allergioita ja / tai sinus oireet (joita potilas aikaisemmin ei ollut), tai paheneminen ennen sinus ja allergia oireita. Toisessa vaiheessa CSS liittyy akuutti astma. Kolmas ja viimeinen vaihe koostuu eri elimiin, kuten munuaisiin, keuhkojen, sydämen ja ruoansulatuskanavan. Kolmas vaihe CSS pidetään tuskallinen ja hengenvaarallisia. Kuitenkin potilaat voivat elää vuosia kaksi ensimmäistä vaihetta.
Vaikka CSS on elinikäinen ja krooninen sairaus, sairaus voidaan hallita steroideja kuten glukokortikoidien ja immunosuppressantteja. Monissa tapauksissa, CSS voidaan pakottaa kemiallisen peruuttamista lääkehoidolla.

SIADHSIADH tarkoittaa oireyhtymä antidiureettisen hormonin Liikaeritys. Se on myös nimitystä Schwartz- Bartter oireyhtymä. Vuonna SIADH takaosan aivolisäkkeen (tai jokin muu lähde), vapauttaa liiallinen vasopressiini tai ADH, antidiureettisen hormonin. Liiallinen eritys aiheuttaa nesteylikuormitukseen ja hyponatremian. Hyponatremia viittaa pitoisuuteen natriumpitoisuus tulee normaalia alhaisempi seerumissa (joka näin ollen aiheuttaa elektrolyytti häiriö).

SIADH esiintyy pääasiassa potilailla, jotka kärsivät aivokasvaimia, keuhkokuume, aivokalvontulehdus, aivohalvauksia, pään vamma, aivotulehdus tai keuhkojen pienisoluisen karsinooman.

Hoito SIADH liittyy hoitoon taustalla olevia syitä nesteen rajoitus nostaa natriumin. Tämä on pitkä Cterm rajoitus, jolloin suonensisäinen suolaliuosta potilaille, joiden katsotaan hyvin oireellinen kouristuksia, vakava sekavuus, kooma jne Drugs kuten Demeklo- sykliini, Urea, Conivaptan ja tolvaptaania annetaan potilaille riippuen heidän tarpeisiinsa.

Yhteenveto


CSS on oireyhtymä, johon liittyy nekroosi pienten ja keskisuurten alusten, koska autoimmuunisairaus vaskuliitti taas SIADH liittyy liiallinen eritys ADH tai antidiureettisen hormoneja.

CSS tarkoittaa Churg-Straussin oireyhtymä; se on myös nimitystä Allergiset Granulomatosis. SIADH tarkoittaa antidiureettisen hormonin liikaeritystä; se on myös nimitystä Schwartz- Bartter.

CSS on lähinnä verisuonia ruoansulatuskanavan, keuhkot ja ääreishermoston. Se vaikuttaa ihon, sydämen ja munuaisten samoin. CSS on luokiteltu harvinainen sairaus, ja on ei-tarttuvien ja ei- perinnölliset. Vuonna SIADH, liiallinen eritys aiheuttaa nesteylikuormitukseen ja hyponatremian. Hyponatremia viittaa pitoisuuteen natriumpitoisuus tulee normaalia alhaisempi seerumissa aiheuttaen elektrolyyttitasapainon häiriöitä.