Ero Urologia ja munuaissairauksienUrology vs Nefrologia

Lääketiede on monipuolinen kenttä, ja lääkärit tai lääkärit ovat tarvitaan erikoistua tietyllä alueella lääketieteen aikana residenssi koulutusta. On monia erikoisuuksia, jotka he voivat valita erikoistua.

Yleisimpiä ovat:

Ensihoidon, joka liittyy välittömästi arvioida, diagnoosi ja hoito potilailla, joilla on akuutteja sairauksia tai vammoja estää kuoleman tai lisävahingot.
Perhe käytännössä missä lääkäri on koulutettu diagnosoida ja hoitaa lääketieteellisiä ongelmia, hoito ja sairauksien ehkäisyyn, jotka saattavat törmätä perheen jäsenet.
Obstetrics-gynekologia, jossa lääkärit ovat erikoistuneet naisilla 'terveyden ja siihen voi sisältyä leikkaus ja muut lääketieteen aloilla.
Ortopedinen leikkaus, johon liittyy lääketieteellisiä ongelmia, jotka koskevat tuki- ja liikuntaelimistön.
Pediatrics, johon kuuluu lääketieteellisiä ongelmia lapsilla ja nuorilla.
Psychiatry, joka liittyy hoitoon mielenterveyden ja emotionaaliset häiriöt.
Leikkaus, joka koskee kirurgisia ratkaisuja lääketieteellisiä ongelmia, joita ei voida hoitaa lääkkeillä.
Sisätautien, jossa lääkärit koulutetaan infektioiden hoitoon ja vaivoja sisäelinten kuten sydämen (kardiologia), hengityselimiä (pulmonology), munuaiset (nefrologia), ja virtsateiden (urologia).

Urology on lääketieteellinen erikoistuminen, joka käsittelee ihmisen virtsateitä ja sukuelimiin miehistä. Se liittyy myös kirurgian ja hoito lääketieteellisiä ongelmia, joihin munuaiset, lisämunuaiset, ja virtsarakko.

Sairauksia, jotka vaikuttavat virtsateiden voi vaikuttaa myös synnytyskanavassa, etenkin uroksilla, koska nämä elimet sijaitsevat lähellä toisiaan. Urology pyritään ratkaisemaan lääketieteellisiä ja kirurgiset ongelmia näillä alueilla elimistöön. Se liittyy läheisesti onkologian, gynekologian, andrologia, gastroenterologian, endokrinologian, lastenkirurgia, ja nefrologia.Nefrologia on lääketieteellinen erikoistuminen, joka käsittelee ongelmia munuaisten ja muut systeemiset sairaudet, jotka tarvitsevat erityistä hoitoa. Se on osa sisätautien ja Pediatrics joka käsittelee diagnosointiin ja hoitoon sairauksien näillä alueilla elimistöön.
Se sisältää hypertension hoidossa, munuaisten vajaatoiminta ja elinsiirtoa, elektrolyyttitasapainon häiriö, diabetes, krooninen munuaissairaus, ja virtsatietulehdus, hematuria, proteinuria, lupus, ja monirakkulatauti sairauksia.

Tullakseen täysimittainen nephrologist, valmistunut lääketieteellisen koulun tulee suorittaa kolmen vuoden residenssissä sisätautien ja kaksivuotisen apurahan in nefrologia. Munuaissairaudet ja ne, virtsarakon ja eturauhasen, joita voidaan hoitaa kirurgisesti viitataan urologit. On olemassa useita alatieteiden urologian, nimittäin:

Endourology
laparoskopia
urologic onkologian
Neurourology
Pediatric urologian
Andrologia
korjaavassa urologian
Nainen urologian

Yhteenveto:

1. Urology on lääketieteellinen ja kirurginen hoito sairauksien virtsateiden ja miehen sukuelimiin kun nefrologia on lääketieteen alalla, joka käsittelee toiminnot ja häiriöt munuaisten.
2. Urology edellyttää kirurgisia toimenpiteitä, kun nefrologiassa ei.
3. urologian ja nefrologia läheisesti liittyvillä aloilla, ja häiriöt, joita ei voida hoitaa nefrologia voidaan hoitaa kirurgisesti.