Ero eritteen ja transudate Eritteen vs transudate

Nestettä elimistöön ovat välttämättömiä edistäminen ja ylläpitäminen erilaisia ​​sisäisiä ja ulkoisia prosesseja. Näiden joukossa ovat eritteitä ja transudates.

Eksudaatti on sameaa nestettä, joka tihkuu ulos verisuonten ympäröiviin kudoksiin seurauksena tulehduksen ja vahingon. Se on yleensä tehty solujen tunnistettavissa määriä proteiinia ja muita liuenneita aineita. Kun on kyse veren, plasman proteiineihin, punasolujen, valkosolujen ja verihiutaleiden voi myös olla läsnä. Eksudaatti voi myös olla mätä kaltainen.

On olemassa erilaisia ​​eritteitä, nimittäin:

Katarraalinen eritettä, joka on läsnä nenän ja kurkun osoituksena limaa.

Fibrinous eritettä joka nähdään tapauksissa STREP kurkun ja bakteeri keuhkokuume. Se koostuu fibrinogeenin ja fibriinin.

Pahanlaatuinen eritettä, joka perustuu syöpäsoluja.

Märkivä tai märkivän eritteen jota yleisesti kutsutaan mätä. Se koostuu aktiivisen ja kuolleiden neutrofiilien, fibrinogeeni, ja nekroottisen parenkyymisoluissa.

Vakavien eritettä, joka on läsnä lievä tulehdus ja sillä on vähän valkuaispitoisuus. Tämäntyyppinen eritettä on yleisesti katsottuna tuberkuloosi ja niihin liittyvät tyyppisiä sairauksia.

Samaan aikaan transudate on selvää, liuottimen tai joskus liuenneen aineen, joka huuhtoo pois soluvälitilaan kudosten seurauksena epätasapainoinen hydrostaattisen ja osmoottiset paineet. Se on huomattavasti alhaisempi valkuaispitoisuus verrattuna eritettä.Kuten eritteitä valmistetaan tulehdus ja vahinkoa, transudates aiheuttavat olosuhteet, jotka liittyvät lisääntyneeseen hydrostaattinen paine, kuten kirroosi, nefroottinen oireyhtymä, ja vasemman kammion sydämen vajaatoiminta.

Erot kahden nesteet määritetään käytön Rivalta testi. Tämä testi suoritetaan täyttämällä koeputkeen tislattua vettä ja etikkahappoa. Tippa nestekertymä lisätään seokseen. Kun pisara haihduttaa, testi on negatiivinen osoittaen transudate, kun taas jos lasku saostuu, testi on positiivinen osoittaen eritettä.

Muut erot eritteitä ja transudates määritty- ominaispaino, albumiini sisältöä, ja kolesterolin pitoisuus.

Yhteenveto:

1. eritettä on sameaa, kun transudates ovat selvät.

2. eritettä on seurausta tulehdus ja loukkaantumisiin transudate saadaan aikaan epätasapainoinen hydrostaattinen ja osmoottisen paineen.

3. eritteen on suurempi proteiinipitoisuus verrattuna transudate.