Ero Spit-up ja VomitSpit-up ja Vomit

Oksentelu ja sylkeminen jopa kaksi eroa asiaa. Kun lapsi oksentaa, voit todella nähdä voimakas karkottaminen mahalaukun (vatsa) sisältö käyttäen suun poistumispaikka. Se tapahtuu, kun on voimakas supistuminen sekä pallean ja vatsalihasten jossa vatsa on lepotilassa.

Tämä esiintyminen on itse asiassa seurausta stimuloivan aivojen 's oksentelu keskus, joka tunnetaan Ydinjatke. Tämä aivojen rakenteessa voi laukaista monet tekijät, kuten: (1) haitallisten kemikaalien verenkierrossa, (2) vastenmielinen hajuja , kirkkaita valoja ja muita häiritseviä maisemia, (3) välikorvan elvytyksen ollessa kyseessä matkapahoinvointia, ja myös (4) GI (maha) ärsytys johtunee tukos tai tulehdus. Kun lapsi oksentaa jatkuvasti, se on vain oikeus ottaa yhteyttä lastenlääkäri koska tämä ehkä jotain hyvin vakavaa.

Yhteinen nuoremmilla vauvoilla, sylkeä-up on erilainen, koska se on vain sujuvan mahalaukun sisällön vauva 'suuhun. Spit-up tapahtuu usein aikana vauvan' alkuperäisen muutaman kuukauden elämässä. Sinänsä nautittuina rintamaito hitaasti ulos takaisin vauvan 'suuhun kaikkein varsinkin kun syötetään. Tämä on selvästi seurausta lapsen' s epäkypsiä maha-suolikanavan tuloksena epäsäännöllinen liikkeen elintarvikkeiden mahasta ylemmän maha-suolikanavan (ruokatorvi ja sitten suussa).

Spit-up voi ilmetä, koska lapsi saattaa juoneet liikaa nestettä tai maitoa kuin mitä hänen vatsaan voidaan yleensä pitää. Toinen syy on, kun hän juo liian nopeasti, kuten kun hän oli pullo syötetään suurireikäisestä nänni, ja myös tiedostamaton nielemistä liikaa ilmaa ruokinta toimintaa. Tämä on syy, miksi sinun täytyy röyhtäyttää lapsellesi aina silloin tällöin erityisesti ruokinnan jälkeen ajan.Kuten mainittiin, sylkeä-up voidaan tyhjäksi, jos lapsi on oikein burped säännöllisesti jälkeen hänen aterioita. Se voi myös pitää vain osa vauvan 's normaaliin kasvuun ja kehitykseen. Se ei ole koskaan millään tavalla patologisen ellei se tapahtuu hyvin usein. Se ei' t aiheuttaa vauvan kuivumiseen tai laihtua. Normaalioloissa sylkeminen jopa vain ratkaista ennen loppua lapsenkengissä (ennen 12 kuukauden ikäisiä).

Yhteenveto:

1. Oksentelu on voimakas sinkoutuminen mahansisällön mahasta suuta kohti ja sitten ulos taas sylkeä-up on hitaampaa ja tasaisempi karkottaminen nesteiden suusta.
2. Oksentelu aiheuttaa epämukavuutta ja kipua lapselle. Oksennuksen (materiaali heitetään ulos suusta) on yleensä suuria määriä samoin. Vuonna sylkeä-up, vauva voi vain pulauttaa ruokalusikallinen nestettä enemmän tai vähemmän.
3. Oksentelu liitetään yleensä patologisten syiden kun sylkeä-up on vain osa vauvan 's normaaliin kasvuun ja kehitykseen.