Ero MRI ja CT ScanMRI vs. CT Scan

Ihmiset usein kysymys niiden lääkäreitä siitä, miksi tiettyjä menettelyjä on tehtävä. Enemmän niin, yksi tapaa suositellaan enemmän kuin toinen. Tältä osin kaksi liittyvien diagnostisten tutkimusten on tarkistettu, ei vain siksi, että niiden hinta, vaan myös siksi, että hyödyt että potilas saa päätyttyä nämä menettelyt. Nämä ovat MRI ja CT.

Mitä kehon osia, jotka on tutkittava, CT scan ei oikeudenmukainen hyvin visualisoinnissa selkäytimessä, nivelsiteet ja jänteet (tai ehkä ei vielä tällä hetkellä). Kuitenkin MRI on ihanteellinen valinta, että toiminto. Tiputtelua kasvaimet, MRI on paras vaihtoehto. Lisäksi muissa suosittuja tapauksia kuten aivojen verenvuotoja, tietäen laajuus syöpä ja keuhkokuume, ja vahvistaa epänormaali rintakehän CXR (röntgenkuvat), CT skannaus dubattuna kuin hoitomodaliteetti valinta. Tämä on myös syy, miksi mainittu laite on paras tutkittaessa keuhkoihin tai rintakehän alueilla, koska se voi visualisoida nämä onteloita paljon parempi tapa kuin MRI.

Mekanismi, jossa kaksi varusteet toimivat, on eriytetty kannalta fysiikan, tai tieteen mukana. Vuonna CT, laite käyttää röntgensäteilyä, että eräänlainen 'viipaleiksi' te samalla tavalla miten veitsi viipaleet pala lihaa. MRI, päinvastoin, käyttää magneettikenttää. Tämä on aivan selvä toteamus, koska MRI tarkoittaa magneettikuvauksen. Käyttämällä tiettyjä radiotaajuuksia, ja magneettikentän, MRI aiheuttaa resonoivat huojuu vaikutus vedyn molekyylejä elimistössä, tuottaa kuvan ruumiinosan tutkittava.

Lopuksi mitä tulee rakenteeseen laitteet, CT on donitsin muotoinen, ja lyhyempi verrattuna pidemmän näköinen MRI.Kuitenkin määrättäessä joka tentti kahdesta on välttämätön, on valinta lääkäriltä. Käyttö jokaisen on tapauskohtaisesti erityisiä, ja vaihtelee henkilöstä toiseen. Se perustuu myös siihen, mitä kehon osaa on visualisoitu.

1. CT on paras menettely käyttää, kun visualisoida syöpä, keuhkokuume, rintaonteloon, ja aivot verenvuodot, kun MRI on parasta käyttää tarkasteltaessa selkäydin, nivelsiteet, jänteet, ja kasvaimet.

2. CT on enemmän donitsin muotoinen laite verrattuna MRI, joka on käytännössä pidempi.