Ero PMS ja PMDDPMS vs. PMDD

Kuukautiset on normaali osa aikuistumista naisilla ja on merkki siitä, että tyttö on tulossa nuori nainen. Se tarkoittaa, että se on nyt mahdollista, että tyttö tulla raskaaksi ja on vauva. Aste epämukavuutta kokenut kuukautisten aikana voivat vaihdella naisesta naiseen. Jotkut eivät koskaan vaivautuneet niiden aikoja, kun taas toiset voidaan kärsimään epämiellyttävää ja sietämätön oireita premenstrually. Joillekin nämä oireet ovat lieviä ja siedettäviä, mutta jostain näitä oireita voidaan poistaa käytöstä ja saattaa aiheuttaa häiriöitä heidän päivittäisissä toimissa.

Kuukautisia edeltävä oireyhtymä (PMS) ja kuukautisia edeltävä dysforinen häiriö (PMDD) on samat joukko fyysisiä sekä emotionaalisia oireita, jotka sattuvat ennen alkua kuukautiskierron. Jos ne eroavat kuitenkin on vakavuuden heidän emotionaalisia oireita ja pelkästään se, että ne voivat häiritä päivittäistä toimintaa. Tarkka syy PMS on vielä tuntematon, mutta se näyttää liittyvän epävakaa hormonien, kuten estrogeenin ja progesteronin, joka esiintyy yleensä valmisteltaessa kuukautiset. Kuten PMS, esiintyminen PMDD on tuntematon, mutta viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet yhteyden PMDD ja alhainen serotoniini, joka on aivojen kemikaali, joka auttaa välittää hermo signaaleja. Tietyt aivosolut, jotka hyödyntävät serotoniinin sanansaattajana ovat mukana valvontaan mielialan, huomiota, unen, ja kipu. Siksi, krooninen muutoksia serotoniinin voi aiheuttaa PMDD oireita.

Oireita PMS tyypillisesti alkaa tai ovulaation jälkeen ja jatkuu kuukautiset alkaa. Yleisin fyysinen oire PMS on väsymys. Muita fyysisiä oireita voivat olla himo makeaa tai suolaisia ​​ruokia, vatsan turvotus, painonnousu, kipeä rinnat, turvonneet jalat tai kädet, päänsärkyä, akne, ja lukuisat ruoansulatuskanavan ongelmia. Emotionaalinen oireita pms ovat masennus, ärtyneisyys, ahdistuneisuus, tai mielialan vaihtelut vain lieviä tai kohtalaisia ​​astetta. Toisin kuin PMS, PMDD on tunnettu siitä, lisää merkittävästi kuukautisia edeltävä mielialahäiriöitä. Yleisin näistä on ärtyneisyys. Monet naiset raportoivat masentunut mieliala, ahdistuneisuus, mielialan vaihtelut, epätoivo, ahdistus, menetys kiinnostusta ja motivaatiota, ruokahaluttomuus, ja / tai unihäiriöitä. Nämä oireet näyttävät yksi-kaksiviikko edeltävien kuukautisia ja ratkaista täysin kuukautisten alkamisen. Määritelmän mukaan tämä mieliala häiriö voi aiheuttaa sosiaalisia tai ammatillisia heikentynyt sen näkyvin vaikutus ihmissuhteissa toimintaan.Ei ole olemassa yhtä testiä diagnosoida PMS, mutta on olemassa joitakin strategioita, joissa lääkärit voivat käyttää auttaa diagnosoimaan PMS. Yksi näistä on diagnosoida kirjaamalla oireet usean kuukautiskierron aikana. Oireet, jotka tapahtuvat ennustettavaa (alkaa ennen kuukautisia, niin katoaa kun se alkaa) tyypillisesti osoittavat PMS. Toisaalta, PMDD on diagnosoitu, kun vähintään viisi seuraavista oireista ovat kokeneita seitsemän-kymmenenpäivää ennen kuukautisia ja hävisi muutaman päivän alkua kuukautiset: Äkilliset mielialan, merkitty vihaa, ärtyneisyys, ahdistuneisuus vähentynyt kiinnostus tavanomaista toimintaa, väsymys, muutokset ruokahalu, unettomuus, fyysisiä ongelmia, kuten turvotus.

Ehkäisy PMS liittyy löytää lääke tai yhdistelmä korjaustoimenpiteitä, jotka toimivat kunkin yksittäisen. Joillekin naisille, ruokavalion muutokset, kuten poistamalla kofeiinia ja alkoholia, ja vähäsuolaista ruokavaliota lievittää oireita. Lääkärit suosittelevat usein voimakasta, aerobinen liikunta koska ajatellaan, että liikunta stimuloi elimistön 's vapauttaa usean välittäjäaineiden täydentämällä niitä, jotka ovat alhaisella tasolla. Hoidot PMS sisältävät diureetit (helpottaa nesteen kertyminen), ehkäisypillerit (hormoni kontrolli), ja ahdistuneisuutta lääkitys äärimmäisen ärtyneisyys. Pienillä progesteronin (a sukuelimiin hormoni) on käytetty kokeiluluonteisesti. PMDD myös joitakin PMS preventions lisäämällä lääkkeitä kuin hoidot, mukaan lukien masennuslääkkeet kuten selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät ( SSRI) käytetään hoitamaan emotionaalisia oireita PMDD. lisäksi yksittäisiä, ryhmäohjausta, ja stressin hallinta voi auttaa naista selviytymään PMDD.

YHTEENVETO:
1. PMDD on harvinaisempaa kuin PMS.
2. Noin 20 prosentista 50 prosenttia naisista kokee PMS-oireita. Vain noin 3 prosentista 5 prosenttiin heistä kokee oireita vakavia riitä vastaamaan DSM-IV diagnostiset kriteerit PMDD.
3. PMDD on vakava muoto PMS.
4. Ne vaihtelevat sen suhteen, miten ne diagnosoidaan.
5. He todella ovat eri syistä.