Ero Kyky ja taitoKyky vs Skill

Jos puhutaan älykkyyttä, hän luokitella sitä taitoa tai kykyä? Miten yksi 's asiantuntemusta ohjelmointi, on, että taito tai onko todennäköisempää kykyä? Kyllä, taidot ja kyvyt voivat olla ongelmallista joillekin koska useat ihmiset don 't tietää, jos tietty määrite heillä on kyky tai taito. Nämä ehdot näyttävät samat, mutta ne todella ovat keskenään erilaiset. Joten mitä 's eroa näiden kahden?

Taidot ovat kykyjä! Esimerkiksi urheilija voi olla mahdollisuus suorittaa 20 kierrosta ympäri soikea niin lyhyt kuin 30 minuuttia. Tämä poikkeuksellinen kyky sitten pidetään yhtenä urheilijan 's taitoja. Siksi on jotain, joka voidaan oppia ja hankittu koulutus esimerkiksi. Taidot voivat olla kognitiivisia, havainto ja moottori. Se on entinen jos siihen liittyy ajattelua, havaintokyvyn jos on 's joitakin tietoja tulkinta mukana ja jälkimmäinen jos liike on olennaista.

Taito on yhdistelmä kykyjä, tekniikkaa ja tietoa. Nämä ovat niitä, jotka tekevät yksi tehdä tehtäviä korkeampi tai standardia. Nämä ovat tavoitteellista ja nähdään läpi parannuksia tai myönteisiä muutoksia yhdessä 'suorituskykyä.

Sitä vastoin kyky on geneerinen muodostavat henkilön joko havainto tai moottorin luonteeltaan jotka voidaan periytynyt yksi 'vanhemmat. Monissa tapauksissa kyvyt voivat myös olla molempia havainto ja moottorin ominaisuudet (psykomotoriset). On myös tärkeää huomata, että kyvyt ovat taustalla ominaisuuksia, jotka tuovat esiin taitoja tai muodostavat taitoja yksilön. Kuten yllä olevassa esimerkissä, urheilija voi olla taito toimisi nopeasti pitkiä matkoja vain, jos hän, aluksi, on kestävyyttä tai on mahdollisuus suorittaa. lisäksi kyvyt voidaan suoraan liittää yhteen 's fyysisiä ominaisuuksia. Jos henkilöllä on paljon nopeita lihassoluja hänen jalkansa ja on hyvä koordinointi sitten enemmän tai vähemmän hänellä on luontainen kyky tulla pikajuoksija, mutta tämä ei suoraan tarkoita, että hän aikoo tulla ammattitaitoisen pikajuoksija.

Kyvyt ovat ominaisuuksia, joiden avulla voit tehdä tai suorittaa tietty tehtävä. Verrattuna taidot, kyvyt ovat paljon vakaita ja kestävä. Yleisiä esimerkkejä kykyjä, joita voidaan havaita tai arvioida ovat: lihaskestävyyttä, voimaa, notkeutta, koordinointi ja tasapaino.Vaikka sekä taidot ja kyvyt voivat olla havainto, moottori ja psykomotorinen, he silti eroavat koska:

1. Skill on oppinut, kun kyky on enemmän tai vähemmän perinnöllistä tai on geneettinen tausta.

2. Taito on tavoitteellinen koska jolla on tällainen voi sallia henkilön saavuttaa korkeampi suorituskyky taas jolla kykyjä ei välttämättä merkitse erinomaisen suorituskyvyn.