Ero Abscess ja BoilPaise vs Kiehauta

Yleisesti, mitä tahansa missä täytetty kertakorvauksen infektio ihon alla on vaihdellen kutsutaan paise tai kiehuvaksi. Useimmat ajattelevat, että nämä kaksi käsitettä ovat pelkkiä synonyymejä. Mutta tosiasiassa, kummallakin on erillinen määritelmä lääketieteen kannalta. Teknisesti kiehuu ovat eräänlainen paise. Mutta eivät kaikki paiseet voidaan pitää kiehuu.
Let 's alkavat laajempi termi, paise. Kliinisesti ottaen on' kokoelma mätä joka on kertynyt ontelo muodostuu kudosta, jossa mätä sijaitsee perusteella tarttuvan prosessi, yleensä bakteerien aiheuttamia tai loisten tai muita vieraita aineita, kuten sirpaleita, luoteja tai pistämällä neuloja. 'paise on seurausta kehon' s yritys estää tarttuvien materiaalien muihin osiin. Koska puolustus reaktio, paise 'seinä sulkee infektoituneen kudoksen viereisestä terveitä soluja pitää mätä saastuttamasta viereisen kudoksista. Kääntöpuolena tällaisen kapselointi olisi se, että se estää immuunisolujen puuttua bakteerien mätä, mikä lisää tulehdusta taipumuksia. Ottaen huomioon, että ne harvoin parantaa itse itsensä. lisäksi paiseet on ominaista punoitus, lämpö, ​​turvotus, kipu ja toimintakyvyn menetystä. ne voivat esiintyä missä tahansa kiinteä kudos kuten keuhkoissa, kumit, nielurisat, munuaiset, ruoansulatuskanavan ontelo, aivot, ja iho useimmin. Jotkin voisi olla kohtalokas. on erittäin suositeltavaa lääkäriin puhkeamista paise esiintymisen. Hoitoa ei yleensä edellytä antibiootteja heti. pikemminkin paiseet puututaan kirurgiset salaojitus, debridement ja kaavinta. antibiootit olisi vaikutusta paranemista paise haavan jälkeen ensisijainen sulkemisen.
Kuten edellä mainittiin, ihon paise, joka tunnetaan myös nimellä kiehua, on yleisin laji. Kiehuu vaihdella lievästä furunkkelit monimutkaisiin carbuncles. Ne voivat myös olla muodossa, kystinen akne aiheuttamat tukkeutumisen talirauhasten tai pilonidal kystat joita esiintyy pitkin pakaraan prässi. Toinen yleinen muoto kiehua on silmän näärännäppy, joka kehittyy tartunnan karvatupet ja silmäripsiä. Ne voivat johtua ulkoisista tekijöistä, kuten siruja tai bakteerien pääsyn kautta leikkauksia tai levinneisyys sisäinen kudoksiin. Kiehuu on ominaista kuoppainen punainen, missä täytetty paakut ympärille karvatupen jotka ovat pehmeitä, lämpimiä, ja erittäin kivulias, jotka vaihtelevat herneen kokoinen ja golfpallon kokoinen keltainen tai valkoinen piste keskellä kertakorvauksen, joka tulee näkyviin kun keitetään on valmis tyhjentää tai purkaa mätä. Lisää että seuraavia oireita: kyhmy kasvaa kooltaan riippuen infektion vaikeusasteesta ja lopulta kehittyy mätä ja kiehuvaksi muodostaa pustule josta mätä sisällä se vuotaa ulos. Laajuus keitetään infektio vaihtelee tunkeutumissyvyys. Kanssa syvällä infektioita, keitetään kestää pitkäaikaista aikaa parantua. Lisäksi ne voidaan hoitaa joko kotiin korjaustoimenpiteitä tai lääketieteellisiä toimenpiteitä. Etusivu korjaustoimenpiteitä sisältävät lämpöä sovellus ja ajankohtaisia ​​haude valmistettu luonnon ainesosia kuten Cream kaalinlehtiä, ja kurkuma tahna mm. Nämä luontaistuotteet auttaa piirtää enemmän valkosoluja tartunta-alueella. Sairaanhoito, toisessa huomata, liittyy pieni leikkaus nimeltään lansettikynä. Lansettikynä tai keitetään tyhjennys tehdään yleensä sen jälkeen, kun kiehua on kehittänyt pää. Kiehuvaksi aluksi numbed, ja sitten pieni viilto helpottaa louhinta ja tyhjennys mätä. Kun pistolaitteessa, antibiootit ovat määrätty valvoa bakteerien leviäminen tai toistuva.
Yhteenveto
1) Paiseita saattaa esiintyä eri puolilla kehoa. Paiseita ihon kutsutaan kiehuu.
2) Kiehuu ovat missä täytetty paakut ympärillä karvatupen jotka johtuvat infektio. Ne ovat seurausta elimistön 's puolustusmekanismi estämään infektion leviämisen.