Ero mielialantasaajia ja MasennuslääkkeetEro mielialantasaajia ja Masennuslääkkeet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö, joka tunnetaan myös maanis-depressiivinen häiriö on vakava psykiatrinen sairaus. Kärsivien potilaiden tämä häiriö on syklinen iskujen masennus vuorottelevat mania. Kaksi tärkeää lääkkeitä, joita käytetään ohjaamaan nämä oireet ovat mielialan stabilointi ja masennuslääkkeitä.

Mood Stabilisaattorit

Nämä lääkkeet ovat, että ohjaus mielialan vaihtelut potilailla, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Se on myös lisäetuna uusiutumisen ehkäisemiseksi ja oireiden pahenemista tekee niistä huume potilaille tämän ehdon. Mielialantasaajien toimivat vähentämällä hermosolujen toiminnan valvomiseksi liioiteltuja solumekanismeja vastuussa maanisia oireita ja masennusta. Ne saavat myös muissa psykiatrisissa tiloissa, kuten skitsoaffektiivista häiriötä, masennusta ja hillitsemishäiriöitä.

litium

Tämä on prototyyppi mielialantasaajia ja on yleisesti edullinen kohtelu kaksisuuntainen mielialahäiriö. On yleisesti määrätty maaniseksi taudin kanssa onnistumisprosentti on 60-80% saavuttamisessa remission. Tämän lisäksi se on myös kroonisesti käytetään ylläpitoon mielialaa ja sen ennaltaehkäisyyn epänormaalin mielialan vaihtelut.

On näyttöä siitä, että litium on hermoja suojaavia vaikutuksia, koska se säilyttää volyymi aivorakenteiden mukana emotionaalinen sääntelyä. Se myös tasapainottaa välittäjäaine funktio vähentämällä aktiivisuuden kiihottavien välittäjäaineiden, kuten dopamiinin. Se parantaa gamma aminovoihappo toimintaa, joka on tärkeä estävä toiminto. Litium on anti-itsemurha ominaisuuksia, jotka ovat ainutlaatuisia tälle lääkitystä. Nämä monimutkaiset terapeuttiset vaikutukset litium ovat hyödyllisiä valvoa maaninen vaihe kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Epilepsialääkkeet

Nämä lääkkeet alun perin suunniteltu epilepsian hoidossa. Kuitenkin havaittiin, että ne ovat käyttökelpoisia myös valvoa epävakaa tunnelmia pienentämällä hermosolujen ampumisen välttämättömiä aivojen toimintaa.

Valproaatti, joka tunnetaan myös Divalproexnatrium on kouristuksenestotehoon lääkitystä, joka on havaittu olevan mielialan vakauttava vaikutus. Se ohjaa maanisia oireita potilailla, joilla on mielialahäiriöitä. Tarkkaa vaikutusmekanismia ei vielä epävarma, mutta tutkimus osoittaa, että anti-maaninen vaikutuksia valproaattihapon alentuneeseen neurotransmissiota ja vakauttamiseen ionikanavan herkkyyden jänniteherkkiin ionikanavia. Mukaan American Psychiatric Association, se on myös ensilinjan hoitoon maaniseksi kaksisuuntainen mielialahäiriö.

karbamatsepiini

Tämä lääkitystä käytetään myös kohdella mielialahäiriöt kun ensilinjan lääkkeitä vasta, tai lääketieteellisesti tulenkestävät tapauksissa. Sitä käytetään hoitoon ja ehkäisyyn maanisia oireita yksin tai yhdessä muiden mielialan stabilointiaineita. Se vakauttaa jännite-ionikanavien natrium ja kalium ja parantaa toimintaa gamma-aminovoihappo B-reseptoreihin. GABA-B on tärkeä inhibitorinen neurotransmissiota. Paitsi ohjaamalla maanisia oireita, sitä käytetään myös pitkän aikavälin mielialaa stabiloiva aine. Sen teho on verrattavissa litium edullisemman sivuvaikutusprofiilista.

masennuslääkkeetMasennuslääkkeet ovat lääkkeitä käytetään masennusta. Se on tarkoitettu myös masennusoireet kaksisuuntainen mielialahäiriö, kuten äärimmäistä surua, energian puute, univaikeudet, ruokahaluttomuus ja itsemurha-ajatuksia. Hoidettaessa kaksisuuntainen mielialahäiriöt, se annetaan yleensä yhdessä muiden mielialantasaajien sillä yksin käytettynä, se voi mahdollisesti pahentaa maanisia oireita. Masennuslääkkeet annetaan myös oireiden huomiota-/ ylivilkkaushäiriö (ADHD), ahdistus, pakko-oireinen häiriö, krooninen kipu oireyhtymiä, kastelu ja muita psykiatrisia sairauksia.

trisyklisiä masennuslääkkeitä

Kemiallisesti nämä lääkkeet sisältävät kolme bentseenirenkaita, siksi merkitty trisyklisiä. Ne toimivat estämällä imeytymistä tiettyjä välittäjäaineiden, kuten serotoniinin ja noradrenaliinin, mikä tekee niistä helposti saatavilla kehossa. Nämä välittäjäaineiden tiedetään parantavan mielialaa ja aivojen toimintaa. Prototyyppisiä lääkkeet tämän luokan ovat Imipramine ja amitriptyliini.

heterosykliset Masennuslääkkeet

Nämä lääkkeet ovat myös kutsutaan toisen ja kolmannen sukupolven masennuslääkkeet. Verrattuna ensimmäisen sukupolven masennuslääkkeet, niillä on erilaisia ​​vaikutuksia dopamiinin, noradrenaliinin ja serotoniinin. Ne eroavat myös teho. Buproprioni on hyödyllinen hoidettaessa oireita, kuten äärimmäinen väsymys, psykomotorinen jälkeenjääneisyys ja apatia nähdään vaikea masennus. On myös määrätty tupakoinnin lopettamiseen tarkoituksiin, mikä alentaa uusiutumisen hinnat. Mirtatsapiini on toinen edustaja lääkitys tähän luokkaan. Se on hyödyllinen hoidettaessa masennusta sekoittaa ahdistusta ja levoton masennusta.

Selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät

Nämä ovat ensilinjan lääkkeitä masennuslääkkeitä. Sen haittavaikutusten on edullisempi kuin muut masennuslääkkeet, joten se turvallinen ja tehokas. Kuten nimi kertoo, nämä lääkkeet estävät selektiivisesti takaisinimeytymiseen serotoniinin, joten tämä välittäjäaine enemmän saatavilla kehossa. Serotoniini on välittäjäaine, joka on rooli sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja parantaa mielialaa. Merkittäviä lääkitys tämän lääkkeen luokittelu ovat fluoksetiini ja sertraliini.

Monoamiinioksidaasin estäjät

Monoamiinioksidaasin on entsyymi, joka metaboloi noradrenaliinin, serotoniinin ja dopamiinin aivoissa. Jos haluat säilyttää tasapaino välittäjäaineiden aivoissa, monoamiinioksidaasin annetaan. Noradrenaliinin, serotoniinin ja dopamiinin ovat välittäjäaineiden, jotka ovat sekaantuneet aivojen piirit vaikuttaa masennukseen. Palautuvuus ja selektiivisyys MAO eston vastaa lääkkeen sivuvaikutus profiilin. Selektiiviset inhibiittorit ovat turvallisempia vähemmän sivuvaikutuksia. Esimerkkejä huumeiden tämän luokan ovat selegiliini, tranyylisypromiini, feneltsiini ja isokarboksatsidi. Food and Drug Administration hyväksyy ne kaikki masennuksen hoidossa.

Yhteenveto