Ero Deksametasoni ja PrednisoneDeksametasoni ja Prednisone

Prednisoni ja deksametasoni ovat kortikosteroidit, joilla on erityisiä tarkoituksia ja toimia. Ne voivat olla samanlaisia ​​joitakin tehtävistään, mutta ne varmasti ovat erilaisia. Deksametasoni jota otetaan suun kautta voi vähentää tarvetta lisäsairaus- intervention verrattuna prednisonin. Deksametasoni on yleisnimitys lääkkeen, ja sen tuotemerkki on Decadron. Prednisone on myös yleisnimitys toisen lääkkeen, ja sen tuotemerkki on Predsol. Nämä kaksi lääkkeet ovat sekä synteettisesti valmistettu kortikosteroideja.

Deksametasoni hyödynnetään vähentämään turvotusta useissa sairauksissa. Muutamia esimerkkejä liittyy systeeminen lupus tauti, nivelreuma, kihtiartriitin haavainen paksusuolen tulehdus tai Crohnin 'tauti, ja nivelpsoriaasi. Vakavat allergiset reaktiot, jotka eivät reagoi muihin farmakologisen hallin voi myös vastata tähän huumeiden, kuten keuhkoputken astma, atooppinen ihottuma, ja huumeiden laukaisi ihottumaa. Pitkäaikainen ihosairauksien onnistui deksametasonilla liittyy ihottuma, pemfigus, herpetiformis, vaikean psoriaasin muoto, ja vakava seborrooinen ihottuma. Pitkäaikainen tulehdus- ja allergisten sairauksien iiriksen, uvea, optiikka hermoja, ja sidekalvon ovat myös hallitaan tätä lääkettä.

Toisaalta, prednisonia on näkyvästi tehokas astmapotilaiden. Tämä lääke on usein määrätä potilaille, joilla asema asthmaticus tai jopa pysyviä astmakohtauksia. Prednisoni on myös osoittautunut tehokkaaksi hoidettaessa nivelreuma. Se voi estää vastuuvapauden tiettyjen aineiden kehossa, joka voi laukaista immuunivastetta luoda tulehdus. Kuitenkin, tätä lääkettä käytetään myös hallita useita muita ehtoja, kuten ihosairaudet ja haavainen koliitti.

Deksametasoni voi lisätä tai vähentää lopputulos verenohennuslääkkeitä, kuten Coumadin. Veren hyytyminen on seurattava tarkasti, ja verenohennuslääkettä haluttu annos on myös säädellä saavuttaa odotettu veren ohenemista yksilöille verenohennuslääkkeitä, jotka ovat aloittaneet ottaen deksametasonia. Erilaiset lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa prednisonin. Yksittäiset täytyy kertoa lääkärille, jos hän käyttää aspiriinia, diureetit, varfariini, syklosporiini, insuliini tai suun kautta hyperglykeemisiä aineita, Nizoral, rifampisiini ja fenytoiini.

Potilas ei saa käyttää näitä kahta lääkettä, jos hän on allerginen kumpaakaan näistä, tai jos hän on sieni-infektio tahansa ruumiinosallaan. Ennen näitä kortikosteroideja, sinun täytyy kertoa lääkärin tietoja sairauksista ja kaikki muut lääkkeet käytät. On olemassa useita sairauksia, jotka voidaan muuttaa käyttämällä näitä lääkkeitä. Annostus näitä lääkkeitä on tarpeen muuttaa, jos olet alle epäsäännöllisiä stressi, kuten vakava sairaus, infektio, tai kuumetta. Nämä lääkkeet voivat heikentää immuunijärjestelmää kehon mikä helpottaa yksittäisen saada infektio tai tehdä kunnon vielä pahempaa. Sinun täytyy välttää ihmisiä, joilla on infektio tai ovat sairaita. Henkilöllä ei saa olla eläviä heikennettyjä rokotus kun jollakin näistä kahden lääkkeen, koska se ei ole yhtä tehokas kuin sen pitäisi olla ja voi pikemminkin aiheuttaa infektion sijaan antaa sinulle koskemattomuutta. Ennen näitä lääkkeitä, potilaan tulee olla täysi vatsa, koska ne saattavat aiheuttaa vatsavaivoja.

Yhteenveto:1. Prednisone ja deksametasoni ovat kortikosteroidit, joilla on erityisiä tarkoituksia ja toimia.

2. Deksametasoni jota otetaan suun kautta voi vähentää tarvetta lisäsairaus- intervention verrattuna prednisonin.

3. Deksametasoni on yleisnimitys lääkkeen, ja sen tuotemerkki on Decadron. Prednisone on myös yleisnimitys toisen lääkkeen, ja sen tuotemerkki on Predsol.

4. Deksametasoni hyödynnetään vähentämään turvotusta useissa sairauksissa. Pitkäaikainen tulehdus- ja allergisten sairauksien iiriksen, uvea, näköhermon, ja sidekalvon ovat myös hallitaan tätä lääkettä. Toisaalta, prednisonia on näkyvästi tehokas astmapotilaiden.