Ero Psoriasis ja ihottuma Psoriasis vs Dermatitis

Psoriaasi on autoimmuunisairaus, joka tapahtuu, kun immuunijärjestelmä lähettää viallinen signaaleja, jotka tekevät ihon solut kasvavat liian nopeasti. Se ei ole tarttuva ja on viisi tyyppiä:

Guttata, jotka ovat pieniä, hilseilevä, punainen ja repiä pudota muotoinen vaurioita. Ne näkyvät yleensä kehon ja päänahan.
Inverse, jotka ovat sileitä iholla näkyviä ihopoimuissa kuten sukuelinten alueella.
Märkärakkulainen, jotka näkyvät kuoppia, jotka ovat täynnä mätä yleensä näy käsissä ja jaloissa.
Erytrodermisen joihin liittyy kutinaa, turvotusta, ja kipu. Tämä tapahtuu, kun hoito läiskäpsoriaasin yhtäkkiä pysähtyi. Tämäntyyppinen psoriasis voi olla kohtalokas.
Plakki, joka on yleisin psoriasiksen, näkyy puna-valkoinen hilseileviä läiskiä ensimmäinen kerros ihoa.

Psoriasis yleensä esiintyy kyynärpäissä, polvissa, päänahassa, kämmenten, pohjat, ja sukupuolielimiin. Kynnet ja varpaankynnet voivat myös vaikuttaa, ja psoriasis voi aiheuttaa nivelpsoriaasi. Se on krooninen ja vakavissa tapauksissa voi peittää rungon.

Ihottuma, toisaalta, on tulehdus tai ihottuma, ihon. Se on synonyymi ekseema, joka on myös krooninen tila. On olemassa useita erilaisia ​​dermatiitti, nimittäin:

Kosketusihottuma, joka johtuu allergeeni ja on tuskallista sijaan kutiava.
Atooppinen ihottuma, joka voi johtua alhainen kosteus, ja se on hyvin yleinen. Se näkyy kuiva, punainen, kutiava iho.
Ihokeliakia, joka johtuu keliakia ja on kutina, pistely ja polttava tunne.
Taliköhnän, joka on yleinen vauvoilla ja aidsiin sairastuneesta. Se alkaa skaalaus päänahan johtaa hiustenlähtöön.
Nummular ihottuma, joka on yleinen keski-ikäisiä ihmisiä.
Pysähtymiseen ihottuma, joka on yhteinen ihmisiä, joilla on suonikohjuja ja aiheuttaa kertyminen veren ja nesteen sääret.
Perioraalisen dermatiitin joka on yhteinen naisten ja tulee suuhun.

Ihottuman voi näkyä ihottumaa tai rakkuloita turvotusta, kutinaa, ja vaurioita. Se voi johtua eri allergeenien ja ärsyttävät. Sitä voidaan hoitaa voiteet, lääkkeet, kortikosteroidit, märkä pakkaa, ja välttää ärsyttävien ja allergeeneja.Vaikka syy ihottuma on helppo tunnistaa, syy psoriasis ei ole täysin määritelty, mutta uskotaan, että perinnöllisyys on tekijä ostamalla tauti. Se voi pahentaa stressi, ympäristötekijät, ja vetäytyminen kortikosteroidilääkitystä.

Vaikeissa tapauksissa psoriaasin voi aiheuttaa vamman. Kutina ja kipu voi hillitä henkilön suorittamasta edes perustehtäviä kuten huolehtiminen perheen ja itsehoitoon. Voiteet, voiteet, kosteusvoiteet, mineraaliöljy, ja vaseliini auttaa rauhoittaa sen oireita ja vähentää tulehdusta.

Valohoitoa ja lääkkeitä, jotka voidaan ottaa suun kautta tai injektoida myös käytetään psoriaasin hoitoon. Se on elinikäinen tila ja voi aiheuttaa ihosyöpää.

Yhteenveto:

1. Psoriaasi on autoimmuuni ihosairaus, kun ihottuma on tulehdus tai ihottumaa.
2. ihottuma johtuu ärsyttävien tai allergeeneja, kun ei ole varmaa tunnettu syy psoriasis.