Ero SWG ja AWGSWG vs AWG

Wire koko standardit ovat tärkeitä, koska se antaa helposti muistettava numeerinen kaavio yleisesti käytetty johdinkoot. Ongelma standardit on, että ne eivät ole keskenään yhteensopivia. Hyvä esimerkki tästä on SWG ja AWG standardeja. Suurin ero SWG ja AWG on, jos ne ovat peräisin. SWG oli peräisin British Standard Wire Gauge, pudottamalla brittiläinen osa lopulta. Vertailun, AWG sanoista American Wire Gauge ja se on peräisin Pohjois-Amerikasta, joka koostuu Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Kun se tulee todellinen koot, kaksi oikeastaan ​​ole vastaa kooltaan. Yleensä SWG langan olisi suurempi kuin AWG saman mittari. Esimerkiksi, jossa mittari arvo on 1, joka on SWG langan olisi halkaisija on 0,3 tuumaa kun taas AWG olisi halkaisija on 0,2893. Tämä pätee koko kaavio. Sitten tämä päinvastainen kun mennä jopa suurempia johdot, merkitään X / 0. Toinen ero on useita vaiheita. SWG on 50 askelta, jolloin tuloksena on ohuin langan halkaisija on 0,001 tuumaa. AWG on vain 40 askeleen ja pienimmän langan halkaisija sen alla on 0,003 tuumaa.

Koko lanka on melko tärkeä ei vain, koska se lisää lujuutta lanka, mutta koska se korreloi suoraan määrä nykyisestä se voi kuljettaa. Jos käytät lanka, joka on liian pieni nykyisen, joka tarvitsee siirtää, lanka lopulta kuumenevat ja aiheuttaa tulipalon.Vaikka SWG ja AWG olivat kerran laajalti käytetty sähköjohtoja, SWG on vähitellen jäänyt pois suosio hyväksi AWG standardin. Siitä huolimatta SWG käytetään edelleen muilla teollisuudenaloilla, jotka eivät varsinaisesti käsitellä sähköjohtoja. Eräs esimerkki tästä olisi kitara johdot, joka edelleen käyttää SWG koko standardeja.

Yhteenveto:

1. SWG on brittiläinen standardi taas AWG on amerikkalainen standardi
2. SWG johdot sama paksuus ovat suurempia kuin AWG johtimet