Ero FHSS ja DSSSFHSS vs DSSS

Hajaspektri on ryhmä tekniikoita, joka käyttää paljon suurempi kaistanleveys välittää tietoa kuin muutoin miehittää osa käytettävästä kaistanleveydestä. Tämä on tehtävä, jotta tietty vaikutus. FHSS ja DSSS, jotka seistä fhss ja Direct Sequence Spread Spectrum, kaksi hajaspektritekniikoissa. Suurin ero on siinä, miten ne hajottavat datan osaksi laajempaa kaistanleveyttä. FHSS käyttää taajuushyppelyä, kun DSSS käytetään pseudo noise muuttaa signaalin vaihetta.

Taajuushyppely saavutetaan jakamalla suuren kaistanleveyden pienempiin kanavat, jotka sopisivat tiedot. Signaali sitten lähetetään pseudo-sattumanvaraisesti eri kanavan. Koska vain yksi kanavista on käytössä kulloinkin, olet todella tuhlaa kaistanleveyttä vastaava kaistanleveyttä kerrottuna kanavien lukumäärän miinus yksi. DSSS leviää tieto poikki kaistalla hyvin eri tavalla. Se tekee niin ottamalla käyttöön pseudo-random noise signaaliin muuttaa sen vaihe kerrallaan. Tämä johtaa ulostulo, joka muistuttaa läheisesti staattista kohinaa ja näkyisi vain, että muille. Mutta prosessia kutsutaan 'de-leviäminen,' alkuperäinen signaali voidaan uuttaa kohinan niin kauan kuin pseudo-random sekvenssi tunnetaan.

Jotta vastaanotin purkaa lähetetyn informaation, se on synkronoitu lähettimen. FHSS se on suhteellisen helppoa, koska lähetin yksinkertaisesti odottaa yhdellä kanavat ja odottaa varten dekoodattavissa lähetystä. Kun se havaitsee, että ulos, se voi sitten seurata sekvenssin käytetään seurata lähettimen, joka hyppää ympäri eri kanavia. DSSS, se ei ole niin yksinkertaista. Ajoituksen haku algoritmia on käytetty vastaanottimen oikein perustaa synkronointi.Sivuvaikutus 'hajautuksen' on sen kyky luoda välinen suhteellinen ajoitus lähettimen ja vastaanottimen. Kun useita lähettimiä, jotka ovat tunnetuissa paikoissa, suhteellisen ajoituksen avulla voidaan määrittää suhteelliset etäisyydet vastaanottajan kustakin lähettimestä. Tämä on toimintaperiaate takana paikannusjärjestelmiä kuten GPS. Koska vastaanotin voi laskea, kuinka kaukana se on kunkin lähettävän satelliitin, se voi sitten triangulate sen sijainti. Tämä kyky ei ole läsnä FHSS.

Yhteenveto:

1. FHSS muuttaa taajuutta käytetään kun DSSS muuttaa vaiheessa.
2. FHSS on helpompi synkronoida kuin DSSS.