Ero yksivaihejärjestelmään ja kolmivaihejärjestelmissäSingle-Phase vs kolmivaihejärjestelmissä

Kun se tulee tuottaa tehoa yhdestä pisteestä toiseen, on olemassa kaksi yleistä tapaa tehdä niin; yhden vaiheen ja kolmen vaiheen järjestelmiä. Myös korkeammat poly-vaihejärjestelmiin, mutta ne ovat harvinaisempia. Suurin ero kolmen vaiheen ja yksivaiheinen järjestelmissä on useita erillisiä virtoja, jotka lähetetään linjat. Yksivaiheinen järjestelmässä on vain yksi siniaalto jännite, kun taas kolmen vaiheen järjestelmät käyttävät kolmen, erillistä siniaallon, jotka ovat offset 120 astetta toisistaan.

Koska yksivaiheinen järjestelmä on vain yksi, se tarvitsee vain kaksi johdinta loppuun piiri. Vertailun, kolmen vaiheen järjestelmät tarvitsevat vähintään kolme johdinta, yksi kutakin vaihetta varten. Mutta neljäs johdin voidaan myös käyttää palvelemaan neutraali linja.

Mitä meillä on kodit ovat yksivaihejärjestelmään. Tämä on lähinnä sen yksinkertaisuus ja koska yhden vaiheen järjestelmät luotiin kauan ennen kolmivaihejärjestelmissä. Mitä useimmat ihmiset eivät tiedä, että sähköinen yritykset hyödyntävät kolmivaiheista järjestelmien toimittaa virtaa tehtaan oikeus muuntajien joka sitten jakaa signaalit erillisiin yksivaiheiset linjat ja syötetään koteihimme. Teollisuuslaitosten ja ne, jotka käyttävät suuria, sähkökäyttöinen koneita myös mieluummin kolmivaihejärjestelmissä yli yhden vaiheen järjestelmiä jäljempänä esitetyistä syistä.

Sähkönjakelu yritykset haluavat kolmivaihejärjestelmissä koska ne ovat taloudellisempia kannalta kaapelien he tarvitsevat. Kolmijohtimisella, kolmen vaiheen järjestelmä lisää tehonsyöttö samaan jännitteen ja virran tasolla noin 73 prosenttia verrattuna kaksijohtiminen, yksivaiheinen järjestelmä, joka vain lisää johtimen tarvitsemat 50 prosenttia vuodesta vain lisätä yksi ylimääräinen lanka.Teollisuuden laitoksissa, kolmivaiheiset järjestelmät ovat edullisia johtuen niiden tehokkuuden, kun se tulee sähkömoottorit. Kolmivaiheinen syöttö voi luoda pyörivän magneettikentän, joka ohjaa liikettä akselin. Se yksinkertaistaa suunnittelua moottorit, vähentää hukkaan energiaa, vähentää tärinää, ja poistaa tarpeen osat helposti kuluvat kuten commutators ja liukurenkaat.

Yhteenveto:

1. Yksivaiheinen järjestelmät käyttävät yhden, siniaaltojännite kun kolmivaiheista järjestelmä käyttää kolmea.
2. yksivaiheinen järjestelmä käyttää kahta johdinta, kun taas kolmen vaiheen järjestelmä käyttää kolme tai neljä.
3. Kolmen vaiheen järjestelmiä käytetään useimmiten teollisissa ympäristöissä taas yhden vaiheen järjestelmiä käytetään kodeissa.
4. Kolmivaiheinen järjestelmät ovat halvempia siirtää valtaa kuin yksivaiheinen järjestelmissä.