Ero RGB ja SRGB-RGB vs SRGB-
Punainen, vihreä ja sininen ovat 3 alkeellisinta väriaineita, jotka tekevät kaikki mahdolliset värit voimme säveltää enimmäkseen kaikessa teknologisia innovaatioita erityisesti digitaalisen kuvantamisen. Asia pidämme kuin 'kaikki mahdolliset värit' valmistettu tai joka vapautuu meidän näytöt, tulostimet, muut näytöt ja digitaalisen kuvantamisen laitteet ovat mitä me kutsumme, tai voidaan löytää, käytettäessä RGB.

Vastaavasti, voit ajatella kolme värillistä valoa (punainen, vihreä ja sininen) on säteilivät päälle valkoinen seinä. Kun kaikki valot ovat kuvattiin samalla intensiteetillä, saat valkoinen. Nyt jos vain loistaa vihreä ja punaista, saat keltainen seinä. Yhdistelemällä eri väriaineita tietenkin aiheuttaa muita värejä. Lisäksi himmennys tai tehostamalla säde värien johtaa myös monia muita värejä samoin. Esimerkiksi yhdistelmä punaista ja vihreää, himmennys vihreä on tuloksena oranssi seinä.

Lyhyesti, kolmen väriaineet ja niiden intensiteetit ovat tekijöitä, tuottaa tuloksena väri. Joukko kaikki mahdolliset värit on mitä kutsumme 'kirjo'.

Ihmisen silmät tai miten ihmiset kokevat valoa ja värejä on hyvin samankaltainen, mutta ei identtinen RGB. Useammin käytetty väriavaruuden ovat sRGB ja Adobe RGB. Suositumpi kahdesta on sRGB, koska se on yleisesti käytetty viime vuosikymmenellä pääasiassa digitaalisissa ja HD kamerat, HDTV, ja tietokone näyttää. Toisin sanoen, sRGB väriavaruus valinta, kun se tulee kuluttajien sovelluksia. Se oli HP (Hewlett Packard), yhteistyössä Microsoftin kanssa, joka loi standardin RGB nimeltään sRGB in 90-luvun puolivälissä.

Tärkein haittapuoli sRGB on sen rajoitettu kirjo. Adobe RGB ratkaisevasti 'out-asteikkoihin sopivat' sRGB suurella marginaalilla. Adobe on jopa tehnyt väriavaruuden yhä laajempaan värimahdollisuutta ja kutsui sitä Adobe Wide kirjo RGB. Tämä ratkaisee sRGB 's ongelma jättää pois paljon erittäin kylläistä väriä, joka on ehdottomasti joillakin toimialoilla. Siitä huolimatta Adobes RGB väriavaruutta vain edullisia graafisen suunnittelun teollisuuden ja on integroitu keski-luokan kameroita.

Yhteenveto:1. RGB on lyhenne kolmea perusväriä käytetään väriavaruuden '' Red, vihreän ja sinisen.

2. RGB on yleinen termi ja se pohjimmiltaan merkitsee 'kaikki mahdolliset värit' käytetty tai yhdistetty tietyn laitteiston / ohjelmiston.

3. sRGB on tietynlaista RGB kehittämä ponnistelujen HP ja Microsoft.